Fotbalová Slavia hlásí další posilu z Dánska, do klubu přichází záložník Madsen

Fotbalisty Slavie Praha posílil dánský záložník Emil Madsen. Třiadvacetiletý záložník přichází z rakouského Lince a s úřadujícím českým mistrem podepsal smlouvu na čtyři a půl roku. Pražané o tom informovali na svém webu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 20:43 5. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Emil Madsen

Emil Madsen | Zdroj: Profimeda

Madsen bude druhým dánským hráčem v kádru Slavie, která již v zimě angažovala pravého obránce či záložníka Alexandera Baha.

Jsem v kontaktu se Spartou i Slavií, do Brugg už se vrátit nechci, říká reprezentační útočník Krmenčík

Číst článek

„Poprvé jsem se prošel po stadionu a byl jsem ohromen, vypadá úžasně. Když jsem uslyšel o zájmu Slavie a že je možnost sem přestoupit, hned jsem byl rozhodnutý, že to chci udělat,“ uvedl Madsen.

„V neděli jsem mluvil s trenérem, vyprávěl mi, jak nahlíží na fotbal, jak vidí mě osobně. Myslím si, že to bude fungovat,“ dodal.

Madsen prošel mládežnickými reprezentacemi Dánska včetně jednadvacítky. Začínal v Silkeborgu a vloni v únoru se stal kapitánem mužstva.

V létě pak přestoupil do Lince, kde v uplynulé sezoně zasáhl do 32 soutěžních utkání a připsal si jedinou branku - v Evropské lize proti Ludogorci Razgrad. Ve čtvrtém týmu minulého ročníku rakouské ligy měl smlouvu ještě na tři roky, Slavia ho ale vykoupila.

Zajímá ho jen fotbal, chválí kouč

Trenér Jindřich Trpišovský v Madsenovi vidí možnou náhradu za zraněného reprezentačního záložníka Lukáš Provoda.

„Je to středový hráč, nejsilnější asi na pozici číslo osm. Může ale hrát všechny role ve středu hřiště. Koukali jsme na něj už před rokem, ještě když byl v Silkeborgu. Ale v momentě, kdy jsme na něj dostali tip, přestoupil do Lince. Teď se po roce objevila možnost jej získat, hledali jsme náhradu za Proviho, protože víme, že celý podzim nebude,“ řekl Trpišovský.

„Cítili jsme, že potřebujeme takového záložníka, silného na míči, který hraje box to box jako Provi. Madsen je trošičku podobný typ. Fotbal má na prvním místě. Tři hodiny jsme s ním seděli a bavili se, nezajímá ho v podstatě nic jiného než fotbal. Hned se ptal, kdy bude trénink. Samozřejmě to ještě není hotový hráč, má určité věci, které bychom chtěli, aby zlepšil. Vidíme v něm ale velký potenciál,“ dodal slávistický kouč.

Pražané už v letní přestávce angažovali tři hráče do ofenzivy. Z Jablonce přišel slovenský útočník Ivan Schranz, po konci ve Spartě srbský záložník Srdjan Plavšič a po vypršení smlouvy v Plzni další křídelník Ubong Ekpai. Slávisté usilují i o příchod reprezentačního útočníka Michaela Krmenčíka z Brugg a gambijského obránce Sheriffa Sinyana z norského Molde.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme