VIDEO: Geniálním kopem překonal brankáře Arsenalu, pak ho rozhodčí poslal předčasně ven

Hodně drzou parádu si v anglické lize dovolil Erik Lamela v zápase proti Arsenalu. Devětadvacetiletý záložník Tottenhamu otevřel skóre severolondýnského derby kopem zvaným „rabona“. Z výhry se ale nakonec radovali domácí, kteří dokázali nepříznivý vývoj otočit a to i díky početní převaze, protože hrdina prvního poločasu Lamela se nechal po druhé žluté kartě vyloučit.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erik Lamela střílí gól kopem zvaným "rabona"

Erik Lamela střílí gól kopem zvaným "rabona" | Zdroj: Reuters

Arsenal byl v prvním poločase derby aktivnější a dvakrát trefil brankovou konstrukci, do vedení šli ale „Kohouti“.

V 33. minutě to byl právě Lamela, který překvapil nejen brankáře domácích Bernda Lena, ale i své spoluhráče, když pohotově překřížil nohy a „rabonou“ zamířil přesně k tyči.

Parádní trefa Erika Lamely do sítě Arsenalu:

Radost Tottenhamu však netrvala moc dlouho, protože těsně před pauzou vyrovnal Martin Ödegaard. Po hodině hry navíc fauloval Sánchez Lacazetta a sám francouzský útočník prostřelil z pokutového kopu v souboji kapitánů krajana Llorise.

Lamela sice v prvním poločase všem ukázal geniální kopací techniku, ale v 76. obdržel druhou žlutou kartu a rozhodčí ho poslal předčasně do sprch. V posledních minutách mohl ještě remízu zachránit Harry Kane, ale z přímého kopu trefil jen tyč.

Nebylo to poprvé

Argentinec Lamela se v Premier League prosadil sice poprvé od září 2019, ale podobný kousek předvedl už v utkání Evropské ligy v roce 2014, když se stejně efektivně trefil proti řeckému Asterasu Tripolis.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:
Southampton - Brighton 1:2 (27. Adams - 16. Dunk, 56. Trossard), Leicester - Sheffield United 5:0 (39., 69. a 78. Iheanacho, 64. Pérez, 80. vlastní Ampadu), Arsenal - Tottenham 2:1 (44. Ödegaard, 64. Lacazette z pen. - 33. Lamela),

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme