Haaland definitivně patří Manchesteru City, norský kanonýr se anglickému celku upsal na pět let

Úřadující anglický fotbalový mistr Manchester City zkompletoval příchod kanonýra Erlinga Haalanda z Dortmundu. Podle klubového webu uzavřeli „Citizens“ s jednadvacetiletým Norem pětiletou smlouvu.

Tento článek je více než rok starý.

Manchester Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Manchester o Haalandově přestupu z Borussie informoval už před měsícem, zbývaly doladit detaily kontraktu mezi týmem a hráčem.

Manchester City potvrdil příchod útočníka Haalanda, Dortmundu za něj zaplatí 75 milionů euro

Číst článek

Dortmund získá za jednadvacetiletého útočníka 75 milionů eur (1,8 miliardy korun), což je výše předem stanovené výstupní klauzule. Podle německých médií se celková hodnota transferu včetně bonusů, hráčovy mzdy během dlouholeté smlouvy a provizí agentovi může vyšplhat až na několik set milionů eur.

„Vždycky jsem sledoval City. Nemůžete jinak než obdivovat jejich styl, který je úžasný. Vytváří si spoustu šancí, což je pro hráče, jako jsem já, skvělé,“ uvedl Haaland, jehož otec Alfie nastupoval za Manchester na začátku tohoto tisíciletí.

„V kádru je tolik prvotřídních hráčů a Pep (Guardiola) je jedním z nejlepších trenérů všech dob. Věřím, že jsme na správném místě, kde naplním své ambice,“ prohlásil Haaland.

Úchvatná bilance

V dresu Dortmundu nastřílel v 89 soutěžních zápasech 86 branek. Skvělá čísla má i v reprezentaci. V neděli pomohl v Lize národů dvěma zásahy k vítězství 3:2 nad Švédskem, čímž zaokrouhlil počet gólů za Norsko na dvacet. K tomu potřeboval jen 21 utkání.

„Jeho vzestup je pozoruhodný, a to je mu stále teprve 21 let. Nejlepší roky jsou teprve před ním. Jsme přesvědčeni o tom, že pod Pepovým vedením se ještě zlepší,“ prohlásil sportovní ředitel City Txiki Begiristain.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme