14 gólů v 8 zápasech. ‚Není to špatné,‘ konstatuje Haaland a dál přepisuje rekordy Premier League

Hned z několika důvodů bylo 187. derby fotbalistů z Manchesteru v Premier League rekordní. Bylo gólově nejbohatší v historii, když tým City porazili rivaly z United 6:3 a znovu dal tři góly kanonýr Erling Haaland. Norský útočník si připsal hattrick ve třetím domácím ligovém zápase v řadě.

Manchester Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Erling Haaland

Erling Haaland | Zdroj: Reuters

Fotbalový útočník Haaland předvádí v anglické Premier League věci, které ještě nikdo před ním nedokázal. V derby týmů z Manchesteru dal hattrick a dál tak posouvá rekordy slavné soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak okomentoval další svůj povedený zápas v Premier League Erling Haaland

Skórovat třikrát v jednom utkání ve třech domácích zápasech za sebou, to se ještě nikomu jinému v historii Premier League před Erlingem Haaladem nepovedlo.

Dvaadvacetiletý norský útočník ale při svém debutu v derby proti United u jednoho nového rekordu nezůstal.

Překonal legendárního Michaela Owena, který k prvním třem hattrickům v nejvyšší anglické soutěži potřeboval 48 duelů. Haalandovi stačilo o 40 méně.

„Jo, to není špatné,“ konstatoval v nadsázce nový hrdina „hattrick hero“ Erling Haaland, že to není úplně špatná vizitka.

Aktuálně nejlepší střelec tohoto ročník Premier League navíc každým kolem navyšuje historická maxima v počtu gólů na startu sezony. Teď má 14 branek v osmi zápasech.

To dosud v Anglii taky nikdo jiný nezvládl. Pomáhá mu k tomu útočný styl celého týmu.

„Můžete to vidět na našich přihrávkách. Pořád chceme hrát dopředu a útočit. A to je úžasné,“ pochvaloval si fotbalista, který se narodil v anglickém Leedsu, ale má norské občanství.

Míč pro oba

Citizens o své výhře rozhodli už v prvním poločase, který po dvou trefách Haalanda a Fodena vyhráli 4:0. Třígólové odpoledne završili oba po změně stran. K mikrofonu Sky Sports pak přišli společně.

Vždyť se stali teprve prvními hráči Manchesteru City, kterým se povedlo dát tři branky v jednom derby s United. Haaland to zvládl o 11 minut dřív. O herní balon, který si autoři hattricků tradičně berou ze stadionu domů, se ale s Fodenem nehádal.

Oba si vzali svůj, každý za jeden poločas. Hráčem utkání ale musel být přece jen zvolen Haaland.

Norský kanonýr sice nedal pět gólů, jak si před zápasem přál trenér Pep Guradiola, k hattricku ale přidal ještě dvě asistence.

Manchester City je po neúplných devíti kolech Premier League druhý. Jako jediný tým ještě neprohrál a v tabulce ztrácí jediný bod na vedoucí Arsenal. Hráči United klesli na šestou příčku.

Pavel Tylšar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme