‚Je na čase přebudovat náš fotbal.‘ Bývalý kanonýr Eto'o chce šéfovat kamerunské federaci

Bývalý kanonýr Samuel Eto'o se chce stát prezidentem Kamerunské fotbalové federace. Někdejší hvězda Barcelony či Interu Milán ve středu obklopena svými příznivci oficiálně podala kandidaturu v sídle svazu v metropoli Yaoundé.

Yaoundé Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Samuel Eto'o s trofejí pro vítěze Afrického poháru národů před začátkem finále mezi Senegalem a Alžírskem.

Bývalý kanonýr Samuel Eto'o se chce stát prezidentem Kamerunské fotbalové federace | Foto: Sumaya Hisham | Zdroj: Reuters

„Varuju své protivníky, aby byli opatrní, protože jsme toho už museli hodně skousnout,“ řekl čtyřicetiletý Eto'o. Současné vedení mu nabízelo funkci viceprezidenta, kterou odmítl.

Tři tituly z Ligy mistrů i čtyři ceny pro nejlepšího hráče Afriky. Fotbalista Eto'o ukončil kariéru

Číst článek

„Navzdory všemu podvádění budu příštím prezidentem federace,“ uvedl čtyřnásobný nejlepší fotbalista Afriky.

Eto'o oznámil kandidaturu v září s heslem, že „je na čase přebudovat náš fotbal“. Letos v lednu Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne anuloval volby, které v roce 2018 vyhrál Seidou Mbombo Njoya. Eto'o o něm prohlásil, že selhal.

Nové volby jsou naplánovány na prosinec. Měsíc nato bude Kamerun hostit africký šampionát, jenž byl o rok odložen kvůli koronavirové pandemii.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme