Nizozemsko, Slovensko i Španělsko. Čeští fotbalisté stále neví, s kým se utkají v osmifinále Eura

Bojovali o první místo ve skupině, nakonec ale čeští fotbalisté skončili až třetí. Na mistrovství Evropy totiž v Londýně podlehli domácí Anglii 0:1, a tak teď ani neví, kde a proti komu budou hrát osmifinále.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český obránce Vladimír Coufal

Český obránce Vladimír Coufal | Foto: Laurence Griffiths | Zdroj: Reuters

Ještě o poločase to s Tomášem Součkem a jeho spoluhráči vypadalo dobře, sice už prohrávali s Anglií a první místo se vzdalovalo, to druhé ale bylo celkem na dosah, protože Chorvati hráli se Skoty 1:1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští fotbalisté stále neví, s kým se utkají v osmifinále Eura. Více si poslechněte v reportáži Jana Suchana

Jenže po pauze dali dva góly a přeskočili Čechy. Ti si tak stále nemůžou zařizovat letenky, protože o dějišti jejich osmifinále i soupeři rozhodnou až středeční zápasy skupin E a F.

„Teď je to úplně jedno, protože všichni soupeři budou stejně kvalitní. Ale myslím si, že nejlepší by to bylo se Slovenskem. Mělo by to takový specifický náboj,“ navrhuje pro Radiožurnál Petr Ševčík.

Souček: Zápas s Anglií by nám mohl pomoci v dalším kole. Tam narazíme na podobně kvalitní tým

Číst článek

A i takhle by to mohlo dopadnout, pokud Slováci vyhrají skupinu E, ve které jsou ještě Španělé, Švédové a Poláci. Osmifinále by pak hostilo Glasgow, druhou variantou je souboj s Nizozemskem v Budapešti.

A právě dějiště zápasu je velmi důležité pro trenéra Jaroslava Šilhavého, ve Skotsku totiž stále platí desetidenní karanténa pro fanoušky z ciziny, zatímco v Maďarsku takhle přísná pravidla nejsou.

„Asi bych si přál kvůli lidem Budapešť. Naši fanoušci by za námi mohli přicestovat a povzbudit nás,“ říká Šilhavý. Jasno bude ve středu večer.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme