Šilhavý poprvé povede tým na velkém turnaji jako hlavní trenér. ‚Bude to asi vrchol mé kariéry,‘ říká

Čeští fotbalisté v pondělí vstoupí do mistrovství Evropy. Na úvod šampionátu se na stadionu v Glasgow utkají s domácím Skotskem. Premiéra na velkém turnaji v roli hlavního kouče reprezentace čeká Jaroslava Šilhavého.

Tento článek je více než rok starý.

Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý | Foto: Nicolò Campo/Sipa USA | Zdroj: Reuters

„Je to pro mě obrovská čest dostat se na tenhle post a probojovat se na mistrovství Evropy. Moc se na to těšíme a bude to pro mě asi vrchol trenérské kariéry,“ popsal Radiožurnálu Šilhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Šilhavý poprvé povede tým na velkém turnaji jako hlavní trenér. Více si poslechněte v reportáži Lukáše Michalíka

V dobách hráčské kariéry se stal rekordmanem v počtu ligových startů a spoustu zkušeností Jaroslav Šilhavý nasbíral i jako trenér. S Libercem a Slavií získal mistrovský titul, své týmy vedl v evropských pohárech a jako asistent reprezentačního kouče Karla Brücknera zažil třeba bronzové Euro v roce 2004.

„Sází na týmovost, na duch kolektivu. Zatím mu to vychází a myslím, že udělal po dlouhé době zase dobrý tým. Naslouchal trenérovi Brücknerovi a myslím, že si od něj něco vzal,“ říká nejlepší střelec v historii české reprezentace Jan Koller.

Šilhavý před téměř třemi lety vystřídal na lavičce národního týmu Karla Jarolíma a kromě postupu na evropský šampionát vytáhl mužstvo mezi elitu v Lize národů.

České fotbalisty čeká na úvod Eura klíčový zápas. Tři body by je podle Daridy mohly posunout dál

Číst článek

Ta hlavní zkouška ale pro něj začne až v pondělí. „Nervozita není lehká, je větší, ale myslím, že je to úměrné tomu, co je před námi. Věříme tomu, že cesta, kterou jsme ušli, přinášela postupně výsledky a že tady bychom to měli zúročit a pokusit se o dobrý výsledek,“ myslí si trenér českých fotbalistů Jaroslav Šilhavý.

Národní tým nastoupí proti Skotsku na stadionu Hempden Park v 15 hodin a Radiožurnál i Radiožurnál Sport odvysílají celý zápas v přímém přenosu. Sledovat jej také můžete v online reportáži serveru iROZHLAS.cz.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme