‚Jsem z Holeše nadšený i dojatý.‘ Trpišovský se obává zájmu o opory, do Slavie chce Krmenčíka

Není trenérem národního týmu, ale i tak má na jeho úspěchu podíl. Kouč Slavie Jindřich Trpišovský totiž pro velký fotbal připravil řadu hráčů, kteří vybojovali český postup do čtvrtfinále mistrovství Evropy. Ze čtrnácti reprezentantů, kteří se na turnaji protočili v základní sestavě, přesně polovinu.

Tento článek je více než rok starý.

Aigen (Rakousko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Zdroj: Reuters

„Jsem z nich nadšený, samozřejmě i z těch, kteří už ve Slavii nejsou, jako Vláďa Coufal nebo Tomáš Souček. Člověku se vybavují vzpomínky na zažité zápasy, je radost je vidět v reprezentačním dresu,“ říká Radiožurnálu Jindřich Trpišovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si trenéra Slavie Praha Jindřicha Trpišovského

V reprezentačním dresu někteří nejen nastupují, ale i září. Například záložník Tomáš Holeš, který proti Nizozemsku kromě poctivé obranné práce úřadoval i v ofenzivě. Hlavou nejprve vstřelil vítězný gól a na druhý po vystižení přihrávky soupeře nahrál Patriku Schickovi. Po zásluze byl zvolen hráčem utkání.

„Co se týká Tomáše, ta situace u druhého gólu ho úplně charakterizuje. To byl v podstatě ztracený balon, do té situace by šel tak jeden hráč z deseti. Nespekuloval, vyrazil, udělal to krásně a byl z toho vlastně rozhodující gól. Z jeho výkonu jsem byl nadšený a trochu i dojatý.“

Nabídky za reprezentanty

Chvílemi to ale nejsou jen slzy dojetí, které se Jindřichu Trpišovskému ženou do očí při sledování Eura, protože výkony jeho současných svěřenců Holeše, Lukáše Masopusta, Petra Ševčíka a Jana Bořila mu zároveň přidělávají i starosti.

Čím delší dobu stráví na turnaji, tím později se připojí ke Slavii připravující se nejen na start domácí ligy, ale i na kvalifikaci Ligy mistrů. A samozřejmě není vyloučeno, že by na někoho z nich přišla neodolatelná nabídka ze zahraničí.

Je to jako sen, můj nejlepší zápas v životě, raduje se Holeš po ‚famózním‘ výkonu proti Nizozemsku

Číst článek

„To, že kluci hrají na Euru takhle, znamená, že nabídka může přijít opravdu kdykoliv. Pokud se jim povede zopakovat výkon, může to ještě eskalovat. Čím dál v turnaji půjdou, tím víc budou přesvědčovat kluby z vyspělých lig, že mají na tu jejich úroveň. Je to další z věcí, kterou nosíme v hlavě,“ přiznal pětačtyřicetiletý kouč.

Zájem o Krmenčíka

Hned vedle toho, že na mistrovství Evropy běhá taky minimálně jeden fotbalista, kterého by Slavia naopak chtěla získat: náhradní útočník české reprezentace Michael Krmenčík, který se touží z belgických Brugg vrátit do Česka.

„S Michaelem jsme v kontaktu. Znám ho od jeho 18 let a jako trenéři věříme, že v něm dřímá potenciál, který třeba ještě úplně neukázal. Mezi vedeními klubů probíhají nějaká jednání, pokud to bude schůdné, budeme rádi, kdyby to dopadlo,“ říká trenér pražské Slavie.

Jan Suchan, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme