Fotbalisté jsou bez Schicka. Trenér Šilhavý může počítat s formou útočníků Čvančary, Kuchty i Hložka

Čeští fotbalisté pokračují v přípravě na vstup do kvalifikace mistrovství Evropy. V úvodních dvou zápasech národnímu týmu bude chybět zraněný kanonýr Patrik Schick, trenér Šilhavý ale v ofenzivě má z čeho vybírat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané Tomáš Čvančara a Jan Kuchta slaví gól proti Baníku Ostrava.

Sparťané Tomáš Čvančara a Jan Kuchta slaví gól proti Baníku Ostrava. | Zdroj: Profimedia

O premiérovou šanci v reprezentačním áčku si svými výkony říká třeba nováček Tomáš Čvančara. Ve Spartě totiž vytvořil úderné duo s Janem Kuchtou a dohromady dali v této sezoně už šestadvacet soutěžních branek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdo by v útoku mohl nahradit Patrika Schicka? Poslechněte si v reportáži Lukáše Michalíka

„Kuchta s Čvančarou se sehráli a národnímu týmu určitě můžou pomoci. Nevím, jak to Jarda Šilhavý bude stavět, jestli s jedním nebo dvěma útočníky. Každopádně ve formě, ve které momentálně jsou, tak to je příslib k tomu, že se můžou v reprezentaci prosadit,“ říká historicky druhý nejlepší střelec české reprezentace Milan Baroš.

Při absenci Patrika Schicka můžou na uvolněnou pozici útočné jedničky pomýšlet i další hráči. Ve výběru kouče Šilhavého je olomoucký Mojmír Chytil nebo Schickův klubový spoluhráč Adam Hložek, který se po slabším rozjezdu začíná v Leverkusenu prosazovat. 

Skok do Bundesligy je hodně těžký. Adam už našel sám sebe, adaptoval se v týmu a jeho role bude stále významnější a branky střílet bude, myslí si někdejší záložník národního týmu Jan Polák.

První utkání kvalifikační skupiny čeká české fotbalisty v pátek 24. března ve 20:45. Hraje se v pražském Edenu a Radiožurnál Sport nabídne přímý přenos celého utkání. 

Lukáš Michalík, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme