Sázka na debutanty fotbalové reprezentaci vyšla. Jurásek a Krejčí si pochvalovali spolupráci

Čeští fotbalisté porazili v úvodním utkání kvlifikace na EURO 2024 Polsko 3:1 a byl to zápas plný premiér. V základní sestavě se objevily hned dva debutanti v národním týmu - jedním z nic byl slávistický obránce David Jurásek, druhým sparťanský střelec Tomáš Čvančara. V zápase také padl nejrychlejší gól v historii české reprezentace.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ladislav Krejčí střílí úvodní branku utkání

Ladislav Krejčí střílí úvodní branku utkání | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Zatím to ještě nějak vstřebávám, ale už si to spíš užívám, protože vím, co se nám povedlo. Porazili jsme Poláky a navíc jsem podal docela dobrý výkon, z toho mám radost,“ mluvil spokojeně bezprostředně po zápase levý obránce David Jurásek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sázka na debutanty fotbalové reprezentaci vyšla. Jurásek a Krejčí si pochvalovali spolupráci

Ten si o nominaci řekl svými výkony v dresu Slavie a formu si přenesl i do národního týmu. Od začátku na něm bylo vidět velké herní sebevědomí, které navíc korunoval už ve druhé minutě krásnou asistencí.

„Dobře o sobě víme, hráli jsme spolu v reprezentaci do 21 let. Vidím, že takové balony tam dává i ve Slavii, tak jsem si našel prostor a on mi to tam skvěle posadil,“ popisoval gólový moment útočník Tomáš Čvančara, pro kterého to byl stejně povedený večer.

I on nastoupil v seniorské reprezentaci vůbec poprvé a důvěru splatil tak jak se od útočníka čeká, gólem ve třetí minutě.

Polákům šla hlava kolem. Ještě před Čvančarou totiž skóroval svým premiérovým gólem v reprezentaci a nejrychlejším gólem historie samostatné republiky Ladislav Krejčí.

„Emoce byly strašně silné. Ani gól si úplně nepamatuji, protože to bylo něco neuvěřitelného. Jsou to věci, na které určitě v životě nezapomenu,“ řekl Krejčí.

Na slávisticko-sparťanské trase Krejčí-Jurásek-Čvančara chodil balon v zápase poměrně často. Zejména první dva jmenovaní museli na levé straně vzorně spolupracovat. Jak ale prozradil Ladislav Krejčí, i díky jejich vztahu mimo hřiště to šlo snadno.

„Je to sice slávista, ale známe se už ze Zbrojovky. Občas spolu trávíme čas v Brně. Spolupracovalo se mi s ním skvěle, komunikovali jsme spolu úplně bez problémů. Klobouk dolů před ním, na první start velice skvělý výkon," pochvaloval si Krejčí.

„Máme to nastavené tak, že máme neutrální zónu v Brně, kde se potkáváme se společnými kamarády. V Praze si během sezony nic nedarujeme, tam rivalita je. Teď v reprezentaci jsme opět na neutrální půdě," řekl Jurásek.

Především díky debutantům tak Češi úspěšně vstoupili do kvalifikace na příští evropský šampionát výhrou 3:1 nad Polskem. Další zápas čeká svěřence trenéra Šilhavého v pondělí v Moldavsku

Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme