Everton má z krize pozvednout Lampard, legendární záložník podepsal smlouvu na dva a půl roku

Novým trenérem fotbalistů Evertonu se stal Frank Lampard. Bývalý záložník Chelsea a dlouholetý anglický reprezentant podepsal v liverpoolském klubu kontrakt na dva a půl roku a nahradil ve funkci odvolaného Rafaela Beníteze. Everton o tom informoval na svém webu.

Liverpool (Aktualizováno: 21:59 31. 1. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Frank Lampard povede londýnskou Chelsea

Frank Lampard je novým trenérem Evertonu | Foto: Tony O'Brien | Zdroj: Reuters

„Už jsem celý hladový po práci. Při jednání s vedením klubu jsem cítil jejich nadšení a ambice. Věřím, že to samé cítili z mé strany. Chci tvrdě pracovat, aby se tu sešlo vše dohromady,“ uvedl Lampard.

Eriksen si sedm měsíců po srdečním kolapsu zahraje Premier League, podepsal smlouvu v Brentfordu

Číst článek

Jeho prvním krokem v Evertonu bylo získání záložníka Donnyho van de Beeka na hostování do konce sezony z Manchesteru United. Devatenáctinásobný nizozemský reprezentant přišel na Old Trafford v roce 2020 z Ajaxu za 35 milionů liber, ale za Rudé ďábly od té doby nastoupil v lize v jen čtyřikrát v základní sestavě.

Pro třiačtyřicetiletého bývalého kapitána Chelsea je to druhé trenérské angažmá v nejvyšší soutěži. Odchovanec West Hamu zahájil své působení v roli kouče v týmu Blues. V Chelsea ale od nástupu v roce 2019 vydržel jen rok a půl. Jako hráč za Chelsea nastupoval 13 let a je stále jejím nejlepším střelcem.

Evertonu se pokusí pomoct nejen k záchraně v nejvyšší soutěži, ale i postupu do horních pater tabulky. Tým nevyhrál v lize už pět zápasů a patří mu 16. příčka, čtyři body nad pásmem sestupu.

„Myslím, že Everton je jedinečný v tom, že opravdu víte, co fanoušci chtějí. A první věcí je bojovnost a touha. To musí být vždy základ. Můj první vzkaz hráčům zní, že musíme jít do všeho společně. Budeme se snažit odvést maximum a vím, že nás fanoušci budou stát za námi,“ řekl Lampard.

Trojnásobný vítěz Premier League absolvuje debut v sobotu, kdy Everton přivítá v zápase Anglického poháru Brentford.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme