Evra se zapsal do historie Evropské ligy. Stal se prvním fotbalistou, kterého vyloučili ještě před výkopem

Francouzský fotbalový obránce Patrice Evra se zapsal do historie druhé nejprestižnější soutěže na starém kontinentu – Evropské ligy. Před zápasem Olympiqueu Marseille s portugalskou Vitória SC Guimarães byl vyloučen dřív než zápas začal.

Guimarães (Portugalsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podle webu Eurosport.com není úplně jasné, co se přesně stalo. Šestatřicetiletý obránce však po konfliktu s fanoušky svého týmu, kteří přijeli podpořit Marseille do Portugalska, jednoho z nich kopl do hlavy. Sudí mu proto udělil červenou kartu ještě předtím, než zápas začal.

Podle serveru Telegraph se do konfliktu s fanoušky dostal celý tým. Příznivci totiž nebyli spokojeni s výkony svého oblíbeného klubu v čele s obráncem, který přestoupil do Marseille v lednu 2017 z Juventusu Turín. Chvíli se zdálo, že rozzuření fanoušci po potyčce vtrhnou na hřiště, ale situaci se nakonec povedlo uklidnit.

Marseille i přes vyloučení hráče začala s 11 fotbalisty na hřišti. Podle pravidel totiž nehraje roli, že Evra (bývalý hráč Monaka, Manchesteru United nebo Juventusu) měl začít na lavičce. I pokud by byl v základní sestavě, mohl by tým Evru nahradit jiným hráčem. Protože ale vyloučený fotbalista nemohl zasáhnout do zápasu, měla Marseille na lavičce pouze šest náhradníků.

pj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme