‚Jsme rádi, že jsme přežili poločas.‘ Slavia uspěla v aténském pekle, v dalším kole jí čeká polský Raków

Fotbalisté Slavie si v cestě do základní skupiny Evropské konferenční ligy poradili i s druhým soupeřem. Po domácí výhře 2:0 nad Panathinaikosem remizovali v athénské odvetě 3. předkola 1:1. Postup Pražanů se ale nerodil vůbec hladce.

Tento článek je více než rok starý.

Video Athény (Řecko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slávistická radost po vyrovnávacím gólu Václava Jurečky

Slávistická radost po vyrovnávacím gólu Václava Jurečky | Foto: Dimitris Peristeris | Zdroj: Reuters

„Jsem šťastný, že jsme zvládli postup, protože to nebylo nic jednoduchého. Panathinaikos ukázal obrovskou sílu, kterou má jak v týmu, tak v prostředí. Byl to pro nás těžší zápas než některé zápasy v Evropské konferenční lize v minulé sezoně,“ chválil řecký klub po 3. předkole Evropské konferenční ligy trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy trenéra a hráčů Slavie po postupu do 4. předkola Evropské konferenční ligy

„Moc si toho cením, těžké prostředí, velmi těžký soupeř... Od první minuty nás zamkli a měli hned šance, jsme rádi, že jsme přežili poločas za stavu 0:0,“ prohlásil brankář Slavie Aleš Mandous, který několika důležitými zákroky v odvetě pomohl Pražanům k postupu.

Po necelé hodině hry se sice trefil domácí útočník Andraž Šporar a Panathinaikos v tu chvíli dělil od prodloužení jediný gól. Dramatický závěr ale ukončil ve čtvrté ze sedmi nastavených minut Václav Jurečka, který srovnal na konečných 1:1.

„Poslední zápasy jsem se necítil moc v pohodě, takže jsem moc rád, že jsem týmu pomohl a dodal jim na konci jistotu, protože to tady bylo bouřlivé. Fanouškovská kulisa je tady neskutečná, jsem moc rád, že odtud odvážíme postup,“ řekl hrdina Slavie Jurečka.

O základní skupinu Evropské konferenční ligy budou fotbalisté Slavie hrát v posledním předkole s polským Rakówem Čenstochová.

„To je ještě hodně daleko. Je to dvojzápas, na který se musíme dobře připravit, ale teď musíme zregenerovat a odehrát o víkendu zápas v Jablonci,“ připomněl brankář Mandous.

„Čeká nás úplně jiný soupeř. Jsou od nižší soutěže stále se stejným trenérem, mají perfektní defenzivu. Je to poslední krok, který musíme udělat. Že jsme zvládli předkolo s takhle těžkým soupeřem, nám hodně pomůže,“ myslí si Trpišovský.

Úvodní zápas závěrečného předkola proti polskému soupeři čeká Pražany už příští týden ve čtvrtek.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme