Takové zápasy mají být vyprodané, řekl kouč Slovácka po evropském vítězství. Chválil výkon Petržely

Fotbalisté Slovácka jsou blízko tomu, aby se znovu zapsali do klubové historie. Po jarním triumfu v českém poháru se výrazně přiblížili pro klub premiérovému postupu do hlavní fáze některého z evropských pohárů. Do 4. předkola Evropské konferenční ligy proti AIK Stockholm totiž Slovácko vstoupilo jednoznačnou domácí výhrou 3:0. Trenér Martin Svědík si výhry i výkonu cenil, mrzelo ho ale, že na stadionu v Uherském Hradišti nebylo vyprodáno.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík | Foto: Dalibor Glück | Zdroj: ČTK

„Je to důležitý první krok, dobře jsme to nastartovali. První krok nám vyšel, ale teď nám musí vyjít i druhý a nám velí se na to maximálně zkoncentrovat a připravit,“ zůstal trenér  Svědík i po výhře 3:0 nad AIK Stockholm věrný svému zvyku nepropadat po vydařených zápasech euforii.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si ohlasy trenéra Martina Svědíka po utkání Slovácka s AIK Stockholm

Ostatně i když na konci utkání už fanoušci slavili jednoznačnou výhru, kouč něco evidentně rozčilený křičel na své svěřence.

„Když byla atmosféra nejlepší, tak už jsem startoval z lavičky. Blížil se konec zápasu a nechtěl jsem, abychom dostali gól. Byly tam nějaké věci, ke kterým jsem měl co říct a tím, že kvůli bouřlivé atmosféře nebylo slyšet, musel jsem různě gestikulovat a křičet,“ vysvětlil Svědík, proč nebyl ani za stavu 3:0 na lavičce v klidu.

V souvislosti se zmíněnou atmosférou ale Svědíka mrzela jedna věc. Na souboj o postup do základní skupiny evropského poháru nebylo v Uherském Hradišti vyprodáno, na osmitisícovém stadionu bylo něco málo přes šest tisíc fanoušků.

„Vím, že jsme v menším městě, ale přeji si, aby na takovéto zápasy bylo vyprodáno, aby tu byl plný dům. Z mého pohledu je to škoda. Musím zároveň pochválit lidi, kteří tady byli, ti byli skvělí, fandili úžasně. Já ale čekám, že nám pomůžou více a přijdou ve větším počtu,“ řekl osmačtyřicetiletý kouč.

S jednou věcí byl ale i náročný Svědík maximálně spokojený. A to s výkonem zkušeného záložníka Milana Petržely, který vstřelil úvodní gól a byl hodně vidět celé utkání.

„39 let a odehrát takový pohárový zápas, to se jen tak nevidí. Musím před ním smeknout klobouk, výkon byl opravdu perfektní. Pracoval i směrem do defenzivy, je rychlý s balonem, nebojí se udělat přečíslení...,“ pochvaloval si výkon zkušeného Petržely.

Ten se stal historicky nejstarším českým střelcem v evropských pohárech, když překonal svého bývalého spoluhráče Pavla Horvátha.

Odvetu na hřišti AIK Stockholm sehrají fotbalisté Slovácka ve čtvrtek. Třígólový náskok pro ně znamená velkou šanci poprvé v klubové historie vyzkoušet hlavní fázi jednoho z evropských pohárů.

David Nekvinda, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme