Jeden z mých nejdůležitějších gólů v kariéře, raduje se Schranz, který poslal Slavii do Konferenční ligy

Když potřebují slávisté skórovat na evropské půdě, stačí poslat na hřiště Ivana Schranze. To si musí v pražském Edenu myslet po včerejším utkání s Rákowem Čenstochová, ve kterém slovenský křídelník jako střídající hráč ve 122. minutě vystřelil Slavii postup.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Schranz

Ivan Schranz | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Je to určitě jeden z mých nejdůležitějších gólů v kariéře,“ pousmál se nedlouho po své trefě do sítě Čenstochové Ivan Schranz. Jinak ale zůstal na tiskové konferenci možná až moc skromný vzhledem k tomu, že první gól připravil přihrávkou Usorovi a ten druhý sám dal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Ivana Schranze a Jindřicha Trpišovského po slávistickém postupu

„V předchozích zápasech jsem nebyl jediný střelec. Celý tým hraje skvěle. Velké díky patří spoluhráčům, díky kterým se do šancí dostávám. Tenhle postup je ale týmový,“ vzpomněl si Schranz i na ostatní zápasy Konferenční ligy,“ ve kterých Slavii v minulé i této sezoně pomohl.

A nebyly to jen tak ledajaké duely. Loni skóroval v obou skupinových duelech s Unionem Berlín s tím, že ona druhá trefa posunula Slavii do vyřazovacích bojů. V nich se trefil i proti Fenerbahçe. A další branku přidal na začátku srpna v předkole s Panathinakosem, po kterém Pražané narazili na Čenstochovou.

Fotbalisté Slavie zvítězili v odvetě nad polským Rakówem 2:0 a slaví postup do Konferenční ligy

Číst článek

„Je to hráč, který si umí ve vápně najít míč. Jsou hráči, kteří jsou klidnější v poli, a když se dostanou do šance, tak panikaří. Ivan je naopak klidnější blíž k bráně,“ chválí Schranze trenér Jindřich Trpišovský, který přitom osmadvacetiletého Slováka poslal na trávník až ve druhém poločase.

Vyplatilo se, a slávisté tak teď můžou vyhlížet los základních skupin, který je čeká v pátek od půl třetí odpoledne. Pražané budou v prvním koši, ale i z těch dalších ale můžou narazit na zajímavé soupeře.

„Uvidíme, je to nevyzpytatelné. Minulý rok jsme měli opravdu těžkou skupinu. Hlavně jsme ale rádi, že budeme hrát na podzim evropské zápasy,“ těší Ivana Schranze, že na podzim bude moct svou sbírku důležitých pohárových tref ve Slavii rozšířit.

Adam Weidenthaler Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme