Ve čtvrtfinále Evropské ligy je i Arsenal. V odvetě s Čechem v brance otočil utkání s Rennes

Druhý souboj českých fotbalových brankářů v Evropské lize ovládl Petr Čech z Arsenalu, jehož tým v domácí odvetě porazil Rennes s Tomášem Koubkem 3:0 a postoupil do čtvrtfinále. Hosté ztratili slibný náskok 3:1 z úvodního osmifinálového zápasu. Mezi nejlepší osmičku soutěže se dostal také další londýnský celek Chelsea. „Blues“ i podruhé jasně přehráli Dynamo Kyjev, po domácím triumfu 3:0 vyhráli na Ukrajině 5:0 i díky hattricku Oliviera Girouda.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Petra Čecha po postupu do čtvrtfinále Evropské ligy

Radost Petra Čecha po postupu do čtvrtfinále Evropské ligy | Foto: Tony O'Brien | Zdroj: Reuters

Arsenalu dokonale vyšel úvod a už v páté minutě Aubameyang zblízka překonal Koubka. Za deset minut vedení zdvojnásobil Maitland-Niles hlavou. Na začátku druhé půle měl Čech štěstí, když ho po Niangově střele zachránila tyč. V 72. minutě obrana Rennes zapomněla na Aubameyanga a gabonský útočník si snadno připsal svou druhou branku.

Slavia – Sevilla 4:3. Velkolepý obrat v prodloužení posunul sešívané do čtvrtfinále Evropské ligy

Číst článek

Chelsea v Kyjevě rozptýlila možné pochyby o hladkém postupu už v páté minutě, kdy otevřel skóre Giroud. Francouzský mistr světa přidal druhý gól ve 33. minutě po přihrávce Alonsa, jenž v nastavení první půle zvýšil na 3:0. Giroud v 59. minutě dokonal hattrick a v závěru po asistenci dvaatřicetiletého útočníka završil Hudson-Odoi debakl Dynama. Chelsea zaznamenala nejvyšší vítězství v soutěži.

Také Neapol si do Salcburku přivezla náskok 3:0, který ještě zvýraznil ve 14. minutě Milik. Domácí ale rychle odpověděli zásluhou Dabura a patřil jim i druhý poločas. V 65. minutě otočil skóre Gulbrandsen a v nastaveném čase ho napodobil Leitgeb. Hostům však i prohra o dvě branky stačila.

Guedesovým gólem ze třetí minuty nastaveného času zachránila Valencie postupovou remízu 1:1 v Krasnodaru. Domácí, kteří ve Španělsku prohráli 1:2, poslal do vedení v 85. minutě Sulejmanov, jenže ruské mužstvo nakonec na velký úspěch nedosáhlo.

Benfica v Lisabonu porazila Dinamo Záhřeb 3:0 po prodloužení a stala se dalším čtvrtfinalistou. Chorvatský přemožitel Plzně z minulého kola neudržel domácí náskok 1:0. Nejprve v 71. minutě Jonas srovnal stav dvojzápasu a v první části prodloužení přidali další góly domácích Ferro a střídající Grimaldo.

Frankfurt zvítězil na hřišti Interu Milán 1:0 a v součtu s domácí bezbrankovou remízou si zajistil účast v dalším kole. Utkání na San Siru rozhodl už v šesté minutě Jovič.

Postup do čtvrtfinále si pohlídal také Villarreal, který po výhře 3:1 v Petrohradu zdolal Zenit i v domácí odvetě. K vítězství 2:1 „Žluté ponorce“ góly pomohli Moreno a Bacca, za hosty v nastavení snížil Ivanovič.

Losování čtvrtfinále Evropské ligy proběhne v pátek od 13 hodin v Nyonu. V osudí bude i pražská Slavia, která senzačně vyřadila favorizovanou Sevillu.

🎉 #UEL LAST 8 🎉

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Arsenal
🇵🇹 Benfica
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Chelsea
🇩🇪 Frankfurt
🇮🇹 Napoli
🇨🇿 Slavia
🇪🇸 Valencia
🇪🇸 Villarreal

23:37 – 14. 03. 2019

836 1963

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme