Jablonec přišel o bod na konci utkání. ‚Závěr jsme nezvládli,‘ hodnotil prohru v Astaně Hübschman

Ostudu českému fotbalu rozhodně nedělají, soupeři se herně vyrovnají, jenže co je to jabloneckým fotbalistům platné, když ani solidní výkony body nezaručí. Severočeši v Evropské lize dál čekají na první vítězství, tentokrát prohráli v daleké kazašské Astaně 1:2.

Tento článek je více než rok starý.

Astana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Astana - Jablonec

Astana - Jablonec | Foto: Michal Vele | Zdroj: ČTK/PR/FK Jablonec

„Zase opět v závěru, ale bohužel,“ řekl na Radiožurnálu Petr Rada. Je to vlastně pořád dokola, povzdechl si pak trenér Petr Rada. Jablonečtí sice skvěle plní předsezonní evropský cíl „být důstojným soupeřem“, jenže pak je možná o to víc k zbláznění, když body nepřibývají.

Astana - Jablonec 2:1. Postup se vzdaluje, Severočeši přišli o remízu v závěru

Číst článek

Obránce David Lischka jako by už někdy zažil podobnou situaci: „Přesně se mi honilo hlavou, když jsme dostali gól v 88. minutě, že je to stejné jako v Rennách. Uděláme dobrý zápas i pro diváky, vyvíjí se to dobře a inkasujeme ke konci, což to celé zkazí.“

Ano, tenhle výsledkově nepovedený večer v Astaně až příliš nápadně připomíná nedávný nezdar v Rennes, zkrátka při své premiéře v Evropské lize nejsou Severočeši ušetřeni ran z posledních minut zápasů.

„Závěr utkání by zkušenější mužstvo asi dohrálo jinak. My jsme ten závěr, myslím si, nezvládli a nedostali se na balon,“ přiznal kapitán Tomáš Hübschman, který čtyři tisíce kilometrů od domova zažil v mnoha ohledech zvláštní zápas. Pod zatahovací střechou stadionu a na umělé trávě, ostatně i to mohl být tentokrát pro Jablonecké jistý hendikep. 

„Problém to asi je, když oni tady odehrají patnáct zápasů a my tady máme jeden trénink a pak s nimi jdeme hrát. To asi musí být rozdíl,“ hodnotil podmínky Hübschman.

Severočeši každopádně zůstávají na posledním místě tabulky skupiny K a šance na postup už jsou v jejich případě jen teoretické.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme