Blíž k souboji s českými týmy v předkole Evropské ligy mají Škupi Skopje a Ordabasy Šymkent

Fotbalisté Škupi v úvodním zápase prvního předkola Evropské ligy v Arménii remizovali s Pjunikem Jerevan 3:3 a mají blíž k souboji s Jabloncem ve druhém předkole. Dvojzápas mezi Ordabasy a Kutaisi, jehož vítěz v další fázi kvalifikace vyzve Mladou Boleslav, lépe rozehrálo mužstvo z Šymkentu a doma porazilo gruzínské Torpedo 1:0. Odvety se hrají za týden.

Gjumri (Arménie)/Šymkent (Kazachstán) (Aktualizováno: 18:19 11. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonec v Evropské lize

Jablonec v Evropské lize | Foto: Stephane Mahe | Zdroj: Reuters

Tým ze Skopje si mohl odvést mnohem lepší výsledek, ale v poslední desetiminutovce ztratil dvoubrankové vedení.

Fotbalisté Boleslavi mohou ve druhém předkole Evropské ligy letět do Kazachstánu

Číst článek

Pjunik v azylu v Gjumri výborně začal a už ve čtvrté minutě proměnil penaltu Erik Vardanjan, který byl předtím faulován. Ve 26. minutě odpověděl kapitán Muarem Bajrami, který z přímého kopu překvapil brankáře Andriju Dragojeviče. Krátce před pauzou otočil skóre Darko Ilieski hlavou z rohu.

Po hodině hry Bajrami přidal svůj druhý gól z přímého kopu po další chybě gólmana. Hráči Škupi však závěr nezvládli a o vítězství přišli. Nejprve v 80. minutě snížil Maksim Žestokov hlavičkou z rohu a o pět minut později vyrovnal střídající Edgar Manucharjan z dorážky.

Ordabasy velkou převahu dlouho nedokázalo vyjádřit gólově. Asi největší šanci první půle krátce před pauzou zahodil Temirlan Jerlanov. Domácí obránce si spravil chuť v 67. minutě, kdy se prosadil hlavičkou z rohového kopu. Kazašský favorit už další branku nepřidal, neškodné Kutaisi za celý zápas ani jednou nevystřelilo na branku.

Úvodní utkání 1. předkola fotbalové Evropské ligy:
Pjunik Jerevan - Škupi Skopje 3:3 (1:2)
Ordabasy Šymkent (Kaz.) - Torpedo Kutaisi (Gruz.) 1:0 (0:0)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme