Trnava má nakročeno k historické účasti v Evropské lize. ‚Jsme blízko,‘ ví trenér Látal

Když trenér Radoslav Látal převzal fotbalisty Trnavy, možná ani sám netušil, jaká spanilá jízda předkoly evropských pohárů ho s novým týmem čeká. Slovenský šampion nejprve v Lize mistrů vyřadil bosenský Mostar a polskou Legii Varšava, poté až v prodloužení smolně vypadl s Crvenou Zvezdou Bělehrad. Do závěrečného předkola Evropské ligy ale slovenský celek vykročil vítězstvím 2:0 na půdě Olimpije Lublaň a je krok od postupu do základní skupiny.

Tento článek je více než rok starý.

Trnava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spartak Trnava hraje své domácí zápasy v City Areně.

Spartak Trnava hraje své domácí zápasy v City Areně. | Foto: Mária Pfeiferová

Spartak Trnava sice v sezoně 1968/69 postoupil až do semifinále Poháru mistrů evropských zemí, ale tehdy se hrálo systémem play-off. V základní skupině evropských pohárů tak Trnava nikdy nebyla. Životní šanci si proto v klubu na západě Slovenska uvědomují, což dobře ví i trenér Radoslav Látal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trnava má nakročeno k historické účasti v Evropské lize. ‚Jsme blízko,‘ ví trenér Látal

„Musím přiznat, že tomu teď trochu přizpůsobím ligu, protože se nám ten sen přiblížil. Jsme blízko, nechceme to podcenit, chceme se na to stoprocentně připravit, abychom tu šanci mohli využít a abychom si pak s čistou hlavou mohli říct, že jsme nic nepodcenili. Určitě budeme v neděli některé hráče šetřit,“ naznačil v rozhovoru pro slovenský portál Netky český vicemistr Evropy z roku 1996, že v nedělním večerním duelu proti Ružomberoku některé hráče možná před klíčovým pohárovým utkáním pošetří.

Jeho celek si už totiž letos jednou výsledek 2:0 z prvního utkání venku přivezl. V 2. předkole Ligy mistrů Trnava překvapila výhrou na půdě Legie Varšava, doma pak ale prohrála 0:1 a do poslední sekundy se strachovala o postup. I proto Látal zůstává před domácí odvetou s Lublaní nohama na zemi, jak řekl slovenské televizi.

„Samozřejmě jsme spokojení, ale znovu upozorňuji, že jsme teprve v půli. Čeká nás ještě těžká práce. Víme o kvalitách soupeře a musíme se na ten zápas dobře připravit,“ řekl Látal.

K tomu, aby Trnava poprvé ve své historii hrála skupinu evropských pohárů, může kromě trenéra Radoslava Látala přispět i další fotbalista, který české prostředí velmi dobře zná. Úvodní výhru ve Slovinsku totiž zařídil útočník Marek Bakoš, který v Trnavě hostuje z plzeňské Viktorie. Jestli jeho podíl na obou gólech z úvodního duelu přispěje Trnavě k historickému postupu, bude jasné po čtvrteční odvetě.

Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme