Plzeň - Sporting 2:1. Domácí smazali ztrátu a sahali po postupu, v prodloužení jim ho sebral Battaglia

Fotbalisté Viktorie Plzeň v osmifinále Evropské ligy sahali po postupu, smazali dvougólovou ztrátu z prvního utkání a dovedli zápas do prodloužení. V něm ale Plzeň zmrazil gólem hostující Battaglia, a tak se Plzeň i přes výhru 2:1 v prodloužení s Evropskou ligou loučí.

Plzeň (Aktualizováno: 20:22 15. 3. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fredy Montero střílí Plzni gól

Fredy Montero střílí Plzni gól | Zdroj: ČTK

Viktoriáni před týdnem po nepříliš dobrém výkonu podlehli Sportingu na jeho hřišti 0:2 a věděli, že pokud chtějí pomýšlet na postup, musejí se hodně zlepšit a hlavně si dávat pozor na zbytečná ztráty, které Sporting v prvním zápase nemilosrdně trestal.

Neukázněná kočka přerušila osmifinále Ligy mistrů, fanoušci ji zvolili hráčem utkání

Číst článek

A domácí se zřejmě doopravdy poučili, protože na nich hned od začátku bylo vidět zlepšení. Už v šesté minutě poslal Plzeň do vedení hlavou útočník Marek Bakoš, který v základní sestavě nahradil Michaela Krmenčíka.

Plzeňští i nadále portugalského favorita přehrávali, dobře kombinovali a nevypustili jediný souboj. Chvilku před koncem první půle ovšem mohl plzeňské naděje zmrazit Ruiz, který ve velké šanci po Dostově sklepnutí střílel vedle.

Další velkou příležitost na uklidňující gól měli hosté krátce po přestávce. Fernadesovu střelu vyrazil Hruška přímo k Acuňovi, který ve velké šanci trefil jen tyč a z následné dorážky poslal míč nad břevno. A tak přišel trest. Havel si naběhl na přihrávku do vápna a předložil míč před branku Bakošovi, který přidal svůj druhý gól v zápase.

Hruška dal Plzni naději, v prodloužení vystřelil Sportingu postup Battaglia

Užuž se schylovalo k prodloužení, když celému plzeňskému stadionu zatrnulo – Řezník fauloval ve vápně pronikajícího Dosta a Sporting v samém závěru druhé půle zahrával pokutový kop. K penaltě se postavil sám faulovaný Dost, jenže brankář Hruška jeho střelu do středu brány vystihl a poslal utkání do prodloužení.

V 98. minutě měli hosté velkou šanci ke vstřelení důležité branky, ale Hruška si s Ruizovou hlavičkou skvěle poradil. V nastavení první poloviny prodloužení už se ale hosté dočkali. Po rohovém kopu poslal hlavou míč do sítě Rodrigo Battaglia.

Plzeňští mohli odpovědět stejným způsobem hned po změně stran, ale lisabonský brankář Hořavův pokus konečky prstů vyrazil. Ještě jednu příležitost na zdamatizování utkání měl Kolář, ale jeho střela z kraje vápna trefila jen jednoho z obránců. Plzeň se tak nakonec i přes výhru 2:1 s Evropskou ligou loučí.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme