Čeští fotbalisté se připojí ke Švédům a Polákům. Asociace rozhodla, že do duelu proti Rusku nenastoupí

Česká reprezentace napodobí Polsko a Švédsko a v březnovém play-off kvalifikace o postup na mistrovství světa v Kataru nenastoupí do případného utkání proti Rusku kvůli jeho útoku na Ukrajinu. Výkonný výbor Fotbalové asociace ČR to schválil na nedělním mimořádném zasedání.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý udílí pokyny fotbalistům

Reprezentační trenér Jaroslav Šilhavý udílí pokyny fotbalistům | Zdroj: Profimedia

„Výkonný výbor fotbalové asociace schválil jednomyslně rozhodnutí, že česká národní reprezentace v žádném případě v baráží kvalifikace MS 2022 nenastoupí do případného utkání proti výběru Ruska,“ uvedla asociace na svém webu

‚Nechápu, na co čekají.‘ Nedvěd chce, aby česká fotbalová reprezentace odmítla zápas s Ruskem

Číst článek

V sobotu už stejný postup oznámily Polsko a Švédsko.

„Dost řečí, je čas jednat. Vzhledem k eskalaci agrese Ruské federace na Ukrajině tým Polska neplánuje odehrát zápas play-off proti týmu Ruska,“ napsal na twitteru šéf polského svazu Cezary Kulesza a dodal, že to je jediné správné rozhodnutí.

Duel Polska s Ruskem patří do „české“ barážové větve a je na programu 24. března. Český tým ve stejný den nastoupí ve Švédsku a vítěz se má o pět dní později o účast na šampionátu v Kataru utkat ve finále s lepším týmem ze zápasu Rusko - Polsko, který by měl výhodu domácího prostředí.

Zatím není jasné, jak FIFA, která světový šampionát pořádá, celou situaci vyřeší.

sto, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme