Případ kancléře Mynáře je opět na začátku. Odvolací komise Fotbalové asociace zrušila verdikt

Odvolací komise Fotbalové asociace ČR z procesních důvodů vrátila etické komisi případ hradního kancléře Vratislava Mynáře, který v listopadu dostal dvouletý zákaz činnost ve fotbale a pokutu 50 tisíc korun za narušení regulérnosti první ligy. Odvolací komise se domnívá, že etická komise měla rozhodovat podle jiné právní úpravy. Odvolací komise o svém rozhodnutí ve věci Mynářova odvolání informovala v komuniké.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vratislav Mynář na tiskové konferenci.

Vratislav Mynář na tiskové konferenci. | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Vrácení případu k disciplinárnímu orgánu prvního stupně neznamená, že pokud by etická komise Mynáře znovu potrestala, nemohla by odvolací komise v případě následného kancléřova odvolání verdikt potvrdit.

Fotbalová asociace potrestala vedoucího hradní kanceláře Mynáře za narušování regulérnosti soutěže

Číst článek

Odvolací komise zrušila prvostupňové rozhodnutí etické komise a věc vrátila k dalšímu řízení k etické komisi. Hlavním důvodem je přesvědčení odvolací komise, že by pro posouzení viny měla etická komise použít právní úpravu účinnou ke dni spáchání údajného disciplinárního přečinu,“ uvedl ve vyjádření pro média předseda odvolací komise Jan Malý.

Provinění Mynáře

Mynář, který je členem FAČR za klub TJ Osvětimany ze Zlínského kraje, se podle etické komise provinil ve třech případech při zápasech Slovácka, k němuž má blízko. Komise vyšetřovala kancléře končícího prezidenta Miloše Zemana od loňského března.

Podle serveru Seznam Zprávy Mynář žádal bývalého místopředsedu FAČR Romana Berbra o pomoc, která se podle vyšetřovatelů týkala toho, aby klubu z Uherského Hradiště neublížili rozhodčí. Šlo o utkání v sezonách 2017/18 a 2018/19, v nichž Slovácko bojovalo o záchranu v nejvyšší soutěži. Majitel klubu Zdeněk Zemek se následně proti těmto informacím a údajným zákulisním dohodám ohradil.

Případ je spjatý s rozsáhlou aférou kolem Berbra, v jejíž souvislosti už etická komise uložila několik trestů. Bývalý místopředseda FAČR spolu s dalšími dvěma desítkami lidí čelí stíhání kvůli podezření z korupce a ovlivňování výsledků druhé a třetí ligy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme