FAČR zrušil trest pro fanoušky Ostravy. Baníkovci v Plzni mohou do sektoru hostí

Fanoušci Baníku Ostrava, kteří jedou na zápas v Plzni, nakonec přeci jen mohou vidět zápas. Odvolací komise FAČR na žádost ostravského klubu zrušila rozhodnutí disciplinárky o zavření sektoru pro hosty.

Tento článek je více než rok starý.

Praha, Plzeň. Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku Ostrava

Fanoušci Baníku Ostrava | Foto: Petr Sznapka | Zdroj: ČTK

„Vykonatelnost rozhodnutí Disciplinární komise LFA ze dne 24.8.2017, jímž byl členskému klubu FC Baník Ostrava a.s. uložen disciplinární trest odehrání utkání bez přítomnosti diváků, se ruší,“ zveřejnila bez dalšího odůvodnění Fotbalová asociace ČR na svých webových stránkách.

Zrušení původního trestu přišlo jen necelé čtyři hodiny před výkopem zápasu 5. kola HET ligy mezi Viktorií Plzeň a Baníkem Ostrava.

Podle rozhodnutí Disciplinární komise měl být při zápase uzavřen sektor hostí, zbytek stadionu nahlásila Viktoria jako vyprodané, takže se žádní fanoušci Baníku neměli na zápas dostat. Ti se ale přesto na západ Čech chystali.

„Ligová fotbalová asociace dle současné legislativy toto rozhodnutí respektovat. V praxi to znamená, že fanoušci Baníku Ostrava budou dnes vpuštěni na stadion během ligového utkání v Plzni,“ napsala ve vyjádření Ligová fotbalová asociace, pod kterou disciplinárka spadá.

Reaguje i Plzeň jako pořadatel zápasu: „Rozhodnutí považujeme za správné. Prioritou pro nás je bezpečnost fanoušků na stadionu, jeho okolí i ve městě,“ uvedl mluvčí plzeňské Viktorie Václav Hanzlík. Lístky do sektoru hostí se budou na místě prodávat hodinu a půl před zápasem. 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme