VIDEO: Fanoušci Feyenoordu v ulicích Prahy. Jeden z nich zranil turistku, zadržela ho policie

Fotbaloví příznivci nizozemského klubu Feyenoord Rotterdam vyrazili na pochod ulicemi hlavního města. Už ve středu při tom jednoho z nich zadržela policie za podezření z výtržnictví, protože světlicí zranil turistku, která musela být ošetřena lékaři. Informoval o tom policejní mluvčí Jan Rybanský.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražští policisté ve středu zadrželi mladíka poté, co na Staroměstském náměstí vhodil zapálenou světlici mezi skupinku turistů stojící opodál.

„Světlice popálila jednu z turistek na ruce, což si vyžádalo lékařské ošetření. Po něm byla z nemocnice propuštěna do domácího léčení,“ uvedl Rybanský.

Mladík z Nizozemska je jedním z příznivců fotbalového týmu Feyenoord Rotterdam, kteří ve středu přijeli do hlavního města na dnešní zápas s pražskou Slavií.

Pochod před zápasem

Příznivci Feyenoordu vyrazili do ulic Prahy i ve čtvrtek, kdy se za doprovodu policie znovu objevili na Staroměstském náměstí.

Několik stovek policistů kvůli tomu v ulicích metropole dohlíží na bezpečnost a veřejný pořádek, a to z pořádkové, kriminální, dopravní i cizinecké služby, antikonfliktního týmu či speciální a krajské pořádkové jednotky.

Připraveni jsou i policisté se psy a na koních, situaci bude monitorovat vrtulník. Už předem policie očekávala, že na zápas dorazí i radikální příznivci hostujícího týmu, kteří se dříve zapojili do násilností v nizozemském městě. Českým policistům pomáhá i sedm jejich kolegů z Rotterdamu, kteří se specializují na problematiku fotbalového násilí.

Utkání začne ve čtvrtek v Edenu v 18.45. Po zpřísnění protikoronavirových pravidel se už fanoušci s výjimkou dětí nedostanou na stadion po předložení negativního testu, vstup jim umožní pouze dokončené očkování nebo prodělání nemoci v posledních šesti měsících. Slavia navíc vzhledem k aktuální epidemické situaci zastavila veřejný prodej vstupenek.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme