Po Slovanu i reprezentace. Slováci odehrají příští zápas bez diváků, trestu neušli ani Maďaři

Fotbalisté Maďarska a Slovenska budou muset odehrát své příští kvalifikační zápasy o mistrovství Evropy bez diváků. UEFA obě země potrestala za rasistické chování fanoušků během vzájemného duelu 9. září v Budapešti, který hostující svěřenci českého trenéra Pavla Hapala vyhráli 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost slovenských fotbalistů po výhře na Ázerbajdžánem

Radost slovenských fotbalistů po výhře na Ázerbajdžánem | Zdroj: Reuters

Kvůli násilnostem na tribunách musela ve vypjatém derby mezi týmy sousedních zemí zasahovat policejní pořádková jednotka. Maďarsko bylo vedle rasismu potrestáno za to, že fanoušci házeli předměty na hřiště a zapalovali světlice, a dostalo pokutu 67 125 eur (1,7 milionu korun). Slováci přijdou o 20 000 eur (518 tisíc korun).

Další zápas bez diváků. Bratislavský Slovan znovu pyká za rasistické pokřiky z tribun

Číst článek

Trest Slováků bude platit pro zápas 10. října v Trnavě proti Walesu a národní fotbalový svaz by rád přece jen na stadion diváky dostal. Po vzoru Slovanu Bratislava, jenž minulý týden při stejném trestu naplnil v Evropské lize stadion dětmi a porazil 4:2 turecký Besiktas, by rád svaz umožnil vstup na trnavský stadion Antona Malatinského nezletilým do 14 let.

Maďarsko si má odbýt trest 13. října proti Ázerbájdžánu.

Jedním zápasem bez diváků nepodmíněně a druhým s roční podmínkou potrestala UEFA Rumunsko za chování fanoušků v kvalifikačních zápasech proti Španělsku a Maltě. Za řádění příznivců a rasismus musí národní svaz navíc zaplatit 83 000 eur (2,1 milionu korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme