V Ostravě si během ročního hostování získal důvěru hráčů i fanoušků. I tak Plavšić v Baníku skončí

Téměř celou uplynulou sezonu strávil srbský fotbalista Srdjan Plavšić ve službách Baníku Ostrava. Pokud by klub vyhlašoval takovou cenu, tak by musel být nejlepším hráčem sezony. A to přicházel jako bývalý hráč Sparty pod smlouvou ve Slavii se vzájemnou nedůvěrou.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku Ostrava si Plavšiće oblíbili, ale v další sezoně už ho na trávníku asi neuvidí

Fanoušci Baníku Ostrava si Plavšiće oblíbili, ale v další sezoně už ho na trávníku asi neuvidí | Foto: Vlastimil Vacek | Zdroj: Profimedia

„Nebyl jsem si jistý, jak mě lidé v Ostravě přijmou. Někdo si totiž myslí, že když přijdete ze Sparty nebo Slavie, že máte nos nahoru. Někteří kluci, kteří mě znali jen z trávníků, tak si mysleli, že jsem arogantní. Až jsme se seznámili, tak za mnou přišel Jarda Svozil a ocenil, že jsem přišel ze Slavie, Sparty a nyní makám pro Baník,“ vzpomíná na Radiožurnálu Sport na začátky v Ostravě srbský záložník Plavšić.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalový záložník Srdjan Plavsić má za sebou sezonu v Baníku Ostrava

Obránce Svozil nového spoluhráče pochválil po několika trénincích, hned po prvním utkání v září si pak Plavšić získal i baníkovské fanoušky. 

„Když jsem do Ostravy přicházel, tak jsem si vůbec nemyslel, že si fanoušky získám na svoji stranu, ale věděl jsem, že když budu na hřišti makat každou minutu a dělat, co mám, tak to lidé poznají. Po prvním zápase jsem šel k tribuně a jeden z hlavních fanoušků mi řekl, že proti mně nic nemají. Potvrdili mi, že když budu makat naplno, tak nebude žádný problém,“ připomíná Plavšić.

Týmový neúspěch

Sedmadvacetiletý Srb prožil v Baníku dobrou sezonu, když ve čtyřiadvaceti zápasech dal pět gólů a na dalších pět přihrál. Dvanáctkrát byl vyhlášen hráčem utkání. Ale týmově to nevyšlo. Baník hrál ve skupině o záchranu.

„Myslel jsem si, že minimálně skončíme v prostřední skupině, protože Baník nepatří tam, kde je teď. Doufám, že v příští sezoně už bude hrát alespoň v prostřední skupině, ale jsem přesvědčený, že patří nahoru,“ přeje Plavšić ostravskému celku.

V Baníku téměř jistě pokračovat nebude. Měl by se vrátit z hostování do Slavie Praha, ale chtěl by odtud vyrazit do zahraničí. „Na rok v Ostravě budu vzpomínat jen v dobrém, i když nebudu v Baníku, tak mu budu fandit,“ doplňuje srbský záložník.

Během zimní přípravy se Plavšićovi narodila dcera Vina a v sobotu se doma v Srbsku bude ženit s partnerkou Anjou.

David Procházka, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme