FC Kodaň - Slavia 0:1. Sešívaní vezou tři body, výhru vystřelil Matoušek

Fotbalisté Slavie Praha vezou 3 body ze stadionu FC Kodaň. Výhru 1:0 ve skupině C Evropské ligy zajistil sešívaným okamžitě po přestávce Jan Matoušek.

Kodaň (Aktualizováno: 20:51 25. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavii poslal do vedení Jan Matoušek (vpravo)

Slavii poslal do vedení Jan Matoušek (vpravo) | Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe | Zdroj: Reuters

Slávisté podruhé v letošním ročníku Evropské ligy vyhráli. Po domácím vítězství nad Bordeaux si tentokrát vezou tři body z Dánské Kodaně. Se šesti body jsou navíc po polovině programu ve skupinách na postupovém druhém místě skupiny C.

ONLINE: FC Kodaň - Slavia Praha 0:1

Číst článek

První poločas přitom v Kodani příliš fotbalové krásy nenabídl. Oba týmy se soustředily především na bránění a Jan Matoušek, který znovu nastoupil na hrotu útoku českého vicemistra, se jen těžko dostával do hry.

Největší příležitost Slavie měl v prvním poločase Vladimír Coufal, který po Stochově rohovém kopu mířil nepřesně. Za domácí mohl skóre otevřít N´Doye, kterému nechal dost času na zakončení Bořil, ale ani senegalský útočník při zakončení neuspěl.

Stovky slávistických fanoušků, kteří na ostrov Sjælland dorazily, se dočkaly téměř okamžitě po přestávce. Ze druhého poločasu uběhlo 50 vteřin, když se ke druhému centru v krátké době dostal Vladimír Coufal a Jan Matoušek si našel to správné místo v pokutovém území. Gólman Andersen se po jeho střele natahoval marně.

Stále ještě čerstvá akvizice slávistické ofenzivy vydržela na hřišti až do 70. minuty, pak Jan Matoušek přepustil své místo Stanislavu Teclovi, který po zranění nastoupil po více než měsíční přestávce.

Jenže do útoku už se v té doby snažili dostat především domácí, jenže za celý zápas téměř nevystřelili na branku, v defenzivě zářil především Ngadeu. Až v 89 minutě se na branku z úhlu řítil Sotirius, jenže brankář Kolář se mu vrhl pod nohy včas. Brejky hostů zase nevyužili Deli ani Traoré. 

Slavia udržela v Kodani výhru 1:0 a v tabulce skupiny C má 6 bodů. Je na druhém místě, protože Zenit Petrohrad na domácím stadionu porazil Bordeaux a má o bod víc než sešívaní.

KONEC ZÁPASU | Slavia veze z Kodaně tři body! Vítězství sešívaných zařídil svou premiérovou trefou za Slavii Honza Matoušek! #kodsla

20:53 – 25. 10. 2018

15 217

🚨 EARLY RESULTS 🚨

Goals. Drama. Comebacks.
Best performance? 🤔

#UEL

20:53 – 25. 10. 2018

178 424

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme