Můžeme Sevillu potrápit ještě více než před šesti lety Liberec, věří Coufal před zápasem Evropské ligy

Fotbalisté Slavie jsou na jihu Španělska v Seville – krásy města ale rozhodně neobdivují. Připravují se na úvodní zápas osmifinále Evropské ligy s domácím FC. Až budou zítra nastupovat na trávník, čeká je zajímavý kulturní zážitek.

Sevilla Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Sevilly je připraven na utkání se Slavií

Stadion Sevilly je připraven na utkání se Slavií | Zdroj: Reuters

Když začnou fanoušci na zaplněném stadionu Rámona Sáncheze-Pizjuana zpívat před zápasem hymnu Sevilly, asi každý příznivec fotbalu cítí sílu tohohle okamžiku a má zážitek plný emocí. A platí to často i pro hráče a trenéry soupeře.

„To byl hukot no, byl to mazec. Naprostá fantazie, myslím, že je to obrovská dávka energie, kterou tady hráči domácího mužstva dostávají,“ obdivovali loni v létě úvodní chorál David Houska s Václavem Jílkem z olomouckého týmu při utkání předkola Evropské ligy.

Tomáš Vaclík je blízko k premiérovému zisku Zlatého míče ČR. Podzimní část ankety s přehledem ovládl

Číst článek

Zápas nakonec skončil pro Sigmu vysokou porážkou. Slavia má zkušenější kádr, který má za sebou o hodně víc zápasů v pohárech.

„S fotbalem už jsme Evropu procestovali křížem krážem, ale ve Španělsku jsme ještě nebyli, takže je to pro mě takový první kontakt se španělským fotbalem a moc se na to těším,“ říká slávistický trenér Jindřich Trpišovský, který si s hráči nejprve vyslechne hymnu Sevilly, a pak bude bojovat proti domácím fotbalistům o co nejlepší výsledek.

Třeba podobný, který v roce 2013 uhrál na stejném místě Liberec – Slovan tehdy remizoval 1:1. A jako střídající hráč u toho byl současný obránce Slavie Vladimír Coufal, který teď doufá i v úspěch pražského týmu.

„Jsou tady reprezentanti, řada kvalitních hráčů, kteří hráli v dobrých ligách a mají mezinárodní zkušenosti, takže doufám, že je můžeme potrápit ještě více než tehdy s Libercem,“ věří Coufal.

Úvodní zápas osmifinále Evropské ligy začne pro fotbalisty Slavie ve Španělsku ve čtvrtek v 18.55, na Radiožurnálu ho uslyšíte v přímém přenosu a iROZHLAS.cz vám utkání přinese v online reportáži.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme