Nebudeme jen spoléhat na defenzivu, upozorňuje kouč Slovácka Svědík před zápasem proti Nice

Fotbalisté Slovácka přivítají ve čtvrtek v 3. kole skupiny Evropské konferenční ligy Nice. Oba týmy budou usilovat o první vítězství v hlavní fázi soutěže. Úřadující vítěz českého poháru získal v úvodních dvou zápasech bod, pátý celek uplynulé sezony francouzské ligy v obou utkáních remizoval 1:1. Duel má výkop v 18.45.

Tento článek je více než rok starý.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Svědík

Martin Svědík | Foto: Stanislav Heloňa/MAFRA | Zdroj: Profimedia

Svěřenci trenéra Martina Svědíka remizovali doma s Partizanem Bělehrad 3:3 a v Kolíně nad Rýnem prohráli 2:4. Se sedmi inkasovanými góly mají nejhorší obranu v Konferenční lize. Na Nice se naladili ligovou výhrou 2:0 ve Zlíně. Mužstvo z Uherského Hradiště uspělo po sedmi soutěžních utkáních.

‚Mám nakoplý kotník a vyzul mi kopačku.‘ Slovácko je přesvědčené, že měl rozhodčí odpískat penaltu

Číst článek

„Pro nás je strašně důležité, že po neúspěšném období jsme odstartovali program po reprezentační pauze vítězně. Vítězství, a navíc ještě v derby, je povzbuzením do dalších zápasů,“ řekl kapitán Michal Kadlec po utkání se Zlínem.

Slovácko doma nezvítězilo v posledních čtyřech soutěžních duelech, na druhé straně v dosavadních čtyřech pohárových zápasech před vlastními fanoušky (bez Poháru Intertoto) neprohrálo.

V minulosti narazilo na francouzské celky čtyřikrát v dnes již neexistujícím Poháru Intertoto. Tehdy vyhrálo jen jednou a třikrát neskórovalo.

„Bude to zajímavý zápas. První domácí zápas s Partizanem jsme měli dobře rozehraný, ale nedotáhli jsme ho,“ připomněl Kadlec. Slovácko nad bělehradským týmem vedlo 2:0 a následně hrálo dlouhou přesilovku, přesto hosté vstřelili tři góly a domácí zachránili alespoň bod až v závěru.

„Skupina je vyrovnaná, i když jsme naposledy prohráli. Dáme do toho všechno. Kádr je široký, všichni jsou zdraví,“ konstatoval sedmatřicetiletý bývalý reprezentant.

Zkušenost má Slavia

Nice se v minulosti v pohárech utkalo z českých mužstev jen se Slavií, a to čtyřikrát. „Orli“ nezvítězili ani v jednom případě, ve skupině Evropské ligy v sezoně 2020/21 Pražanům dvakrát podlehli.

Tým z Azurového pobřeží prohrál v generálce na hřišti obhájce francouzského titulu Paris St. Germain 1:2, nevyhrál tři soutěžní zápasy po sobě a pět z posledních šesti.

„Nedíval jsem se (na duel s PSG), protože to není zápas pro nás. Nebudeme držet 80 procent času balon. Budeme určitě čerpat z jiných zápasů,“ prohlásil Svědík.

„Nemám strach z Nice. Motivace tam je, nebojím se, že by mužstvo nepodalo výkon. Musíme ale podávat kvalitní výkony i v lize. Nepůjde to jenom tak, že se budeme spoléhat na defenzivu. Lepší hra přijde s výsledky a sebevědomím,“ uvedl kouč Slovácka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme