Fotbalisté Slovácka v Konferenční lize na francouzského soupeře nestačili, Nice podlehli 0:1

Fotbalisté Slovácka podlehli doma Nice 0:1 a nevyhráli ani třetí zápas ve skupině Evropské konferenční ligy. O triumfu hostů rozhodl v 54. minutě Nicolas Pépé.

Uherské Hradiště (Aktualizováno: 20:54 6. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný gólman Slovácka Filip Nguyen

Zklamaný gólman Slovácka Filip Nguyen | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Martina Svědíka, kteří v úvodních dvou zápasech remizovali doma s Partizanem Bělehrad 3:3 a prohráli v Kolíně nad Rýnem 2:4, zůstali v „déčku“ poslední. Francouzský celek si připsal ve skupině první vítězství po dvou remízách.

Utkání 1. FC Slovácko - Nice jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Slovácko doma v pátém pohárovém duelu (bez Poháru Intertoto) poprvé prohrálo. Úřadující vítěz českého poháru nevyhrál před vlastními fanoušky pátý soutěžní zápas po sobě.

V deváté minutě Nice v rozmezí několika vteřin nevyužilo tři šance. Pépé hlavičkoval z vápna do tyče, Budáví nepřekonal gólmana Nguyena a Diop přestřelil.

Ve 22. minutě zahrozili poprvé i domácí. Mihálik vypálil z otočky z hranice šestnáctky, ale pouze doprostřed branky. V závěru úvodního dějství vyzkoušel Šašinka z dálky pozornost gólmana Bulky.

„Orli“ se ujali vedení ve 54. minutě po obrovské chybě Nguyena. Pépé vystřelil zpoza vápna, skákavý míč Nguyenovi vypadl z náruče a prošel za brankovou čáru.

Výtržnosti diváků

O tři minuty později napálil útočník Pobřeží Slonoviny zpoza vápna břevno. Po necelé hodině hry chtěl Bulka rozehrát míč, ale z domácího „kotle“ ho do ramene trefil kelímek s pivem. Polského brankáře poté lékaři několik minut ošetřovali.

V 80. minutě Petrželovu ránu z voleje Bulka pokryl. Domácí si v závěru vytvořili tlak, výraznější příležitost si ale nevypracovali.

Nice zvítězilo po třech soutěžních utkáních. Odveta na hřišti celku z Azurového pobřeží, která se odehraje příští čtvrtek, bude bez diváků. Disciplinární komise UEFA potrestala „Orly“ za chování fanoušků v duelu s Kolínem nad Rýnem.

Utkání 3. kola skupiny D fotbalové Evropské konferenční ligy:

1. FC Slovácko - OGC Nice 0:1 (0:0)
Branka: 54. Pépé. Rozhodčí: Weinberger - Weiss, Obritzberger (všichni Rak.). ŽK: Trávník - Dante, Favre (trenér), Bulka. Diváci: 7447.

Středeční výsledky Evropské konferenční ligy:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme