Plzeň si po vyřazení z poháru napravila reputaci a v lize porazila Ostravu 3:1. Tabulku vede o sedm bodů

Fotbalisté Plzně zvítězili ve 13. kole první ligy nad Ostravou 3:1 a vedou neúplnou tabulku o sedm bodů před Slavií. Ta v nedělním pražském derby hostí Spartu. Už v první půli se za Viktorii trefili Lukáš Kalvach a Jan Kliment. Po hodině hry snížil Ladislav Almási, poslední slovo měl domácí Jhon Mosquera.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Viktorie Plzeň po postupu do závěrečného předkola Ligy mistrů

Fotbalisté Viktorie Plzeň slaví vítězství | Zdroj: Profimedia

Západočeši v nejvyšší soutěži vylepšili vlastní rekord v neporazitelnosti na 34 zápasů a částečně si spravili chuť po středečním senzačním vypadnutí z domácího poháru po porážce 2:3 na hřišti třetiligového Hlučína. Viktoria se rovněž dobře naladila na středeční utkání na stadionu Interu Milán ve skupině Ligy mistrů.

Řezníček hattrickem vystřílel Brnu výhru nad Pardubicemi, podještědské derby ovládl Liberec

Číst článek

Plzeň v lize od srpna 2009 nepodlehla Ostravě ve 27. ligovém duelu po sobě. Baník pod staronovým trenérem Pavlem Hapalem poprvé zaváhal po předchozích dvou soutěžních výhrách a je na desátém místě.

Domácí začali aktivně a už v první minutě Kliment trefil tyčku. Za sedm minut Plzeňští skórovali. Chorého střelu sice zlikvidoval brankář Laštůvka, ale Kalvach z dorážky nezaváhal a připsal si druhý ligový gól v ročníku.

Rychlému vyrovnání zamezil domácí brankář Staněk, který vytáhnul Almásiho hlavičku. Ostravský tým pak na chvíli favorita zatlačil na jeho polovině.

Viktoria se oklepala a ve 20. minutě zvýšila. Havel přihrávkou přes téměř celé pokutové území našel Klimenta a ten zblízka snadno doklepl míč do branky. Plzeňskému útočníkovi však radost ze třetí trefy v ligové sezoně dlouho nevydržela, protože si zřejmě obnovil zranění zadního stehenního svalu a musel střídat.

V závěru prvního poločasu domácí mužstvo znovu výrazně podržel Staněk, jenž výborným reflexivním zákrokem vyrazil Tetourův pokus z voleje.

Baník snížil v 61. minutě, kdy se po velkém závaru v šestnáctce zblízka prosadil Almási. Slovenský útočník skóroval ve druhém kole za sebou.

Domácí se snažili vzít si rychle zpět dvoubrankový náskok, ale Chorého střelu zneškodnil Laštůvka, kterého po ráně střídajícího Jirky zachránila tyčka. Následná Mosquerova gólová dorážka neplatila kvůli ofsajdu.

Západočeši se v 78. minutě dočkali regulérní třetí branky. Jirka po rychlém brejku předložil míč Mosquerovovi a kolumbijský křídelník si v ideální pozici poradil. V ligovém ročníku dal šestý gól a v týmové tabulce střelců se dotáhl na Chorého.

Plzeňští doma neprohráli ve 31. ligovém duelu po sobě a podeváté v řadě v Doosan Areně naplno bodovali. Slezané naopak venku protáhli šňůru bez vítězství v nejvyšší soutěži na 12 zápasů, v této sezoně na hřišti soupeřů poprvé nebodovali po úvodních pěti remízách.

13. kolo první fotbalové ligy:

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 3:1 (2:0)
Branky: 8. Kalvach, 20. Kliment, 78. Mosquera - 61. Almási. Rozhodčí: Starý - Hájek, Kubr - Berka (video). ŽK: Chorý, Mosquera - Laštůvka, Boula, Frydrych. Diváci: 9832.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme