Plzeň podlehla Bayernu 2:4 a ve skupině zůstává bez bodu poslední. Debakl odvrátili Vlkanova a Kliment

Fotbalisté Plzně podlehli na domácím hřišti Bayernu Mnichov 2:4. Němečtí favorité rozhodli o vítězství v prvním poločase, když se postupně trefili Mané, Müller a dvakrát Goretzka. Ve druhé půli změnila Plzeň rozestavení a začala hrát aktivněji, což spolu i s lehkým polovením Bayernu přineslo ovoce. Plzeňské fanoušky nejprve rozradostněl Vlkanova a následně Kliment, což však bylo všechno a Plzeň zůstává ve skupině C bez bodu poslední.

Plzeň Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paul Wanner a Jan Kliment bojují o míč

Paul Wanner a Jan Kliment bojují o míč | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Plzně se snažili začít aktivně a hned v úvodní minutě donutili brankáře Bayernu k chybné rozehrávce. O minutu později ale přišla na druhé straně první velká šance, když Leroy Sané mířil jen těsně mimo.

Utkání jsme sledovali online

Číst článek

První desetiminutovka moc akce nabídla. Na jejím konci už ale německý favorit vedl. Po rychlé narážečce s Leonem Goretzkou se dostal Sadio Mané za obranou čtveřici Plzně a gólmana Jindřicha Staňka neomylně z blízkosti překonal.

O čtyři minuty později bylo pro domácí ještě hůř. Kingsley Coman si pohlídal ofsajdovou past a z levé strany naservíroval před branku míč pro Thomase Müllera, který se ze snadné pozice nemýlil.

Dvougólový Goretzka

Müller byl i u další branky Bayernu. Na hranici velkého vápna kombinoval s Goretzkou, který se dostal přes stopery Viktorie a neomylně uklidil míč do pravého dolního rohu.

Ve 30. minutě se konečně osmělila i Plzeň. Jhon Mosquera se po špatné rozehrávce Bayernu ocitl tváří v tvář brankáři Ulreichovi, ale laxním pokusem o lob branku nedal.

A tak se o pět minut později znovu prosadil Bayern. Sané zvládl svůj osobní souboj a vybídl průnikovou přihrávkou Goretzku, který lobem přidal svůj druhý gól zápasu a ukázal Mosquerovi, jak vyřešit situaci jeden na jednoho proti brankáři.

Ve 42. minutě se po delší době opět musel protáhnout Sven Ulreich. Se střelou Lukáše Kalvacha ale neměl větší problém. Na začátku dvouminutového nastavení se k míči dostal Mosquera, ale z velkého úhlu přestřelil.

Ve 49. minutě měl Goretzka možnost zkompletovat hattrick, ale na Staňka nevyzrál a za jeho následným pádem přes gólmana Plzně si penaltu u rozhodčího nevymodlil. 

Po deseti minutách se na Bayern usadil na polovině domácích a kombinací kolem vápna se snažil Plzně unavit. Výsledkem byla střela Noussaira Mazraouiho nad branku. Následně se díky napadání dostal do skvělé šance Erik Jirka. Svou střelou ale rozvlnil síť je z boku.

Odvrácení debaklu

V obrovské šanci se poté objevil Luděk Pernica, ale z bezprostřední blízkosti trefil gólmana Bayernu do hlavy. Ihned na to se už ale domácí mohli radovat. K odraženému míči se na hranici vápna dostal Adam Vlkanova a na jeho projektil do levého dolního rohu se Ulreich jen podíval.

Následovala klidnější pasáž hry, kterou přerušila akce Mathyse Tela z protiútoku, která skončila střelou nad branku. Ihned poté tak dala Viktoria druhý gól. Krásně se ve vápně uvolnil Jan Kliment a střelou z otočky rozradostnil podruhé domácí fanoušky. Hned poté ale mohl Bayern svůj náskok opět navýšit. Ryan Gravenbach poslal svou dělovou střelu ale jen do břevna.

Od té doby už ale Bayern kontroloval zápas. V první minutě závěrečného nastavení hlavičkoval Pilař jen vedle a to bylo z domácího utkání Plzně proti Bayernu všechno.

Viktoria se dokázala otřepat z nepovedené první půle a zápas německému favoritovi ještě znepříjemnit. Po prohře 2:4 ale zůstává ve skupině C bez bodu a se skóre 3:16 na poslední příčce.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme