Plzeň vyzve ve 2. předkole Evropské konferenční ligy Brest, v nové soutěži zná soupeře i Slovácko

Fotbalisté Plzně se v 2. předkole Evropské konferenční ligy utkají s běloruským Dinamem Brest. Slovácko v kvalifikaci nové soutěže narazí na bulharský Lokomotiv Plovdiv. První zápasy jsou na programu 22. července, o týden později se hrají odvety. Viktoria začne doma, tým z Uherského Hradiště venku. Rozhodl o tom úterní los ve švýcarském Nyonu.

Nyon (Švýcarsko) (Aktualizováno: 14:38 16. 6. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adriel Ba Loua

Adriel Ba Loua | Zdroj: Profimedia

Plzeň se v minulých dvou sezonách nedostala do základní skupiny pohárů. V obou případech po neúspěšném předkole Ligy mistrů nezvládla ani „opravnou“ kvalifikaci Evropské ligy.

Plzeň vyzve ve 2. předkole Evropské konferenční ligy Brest, v nové soutěži zná soupeře i Slovácko

Číst článek

V létě 2019 s trenérem Pavlem Vrbou vypadla s Olympiakosem Pireus a poté i s Antverpami. Loni Viktoria pod koučem Adrianem Guľou prohrála s Alkmaarem, pak sice vyřadila dánské SönderjyskE, ale v závěrečném 4. předkole Evropské ligy nestačila na izraelskou Beer Ševu.

Slovácko, které v nejvyšší soutěži skončilo na čtvrtém místě a dosáhlo historického úspěchu, dosud hrálo na evropské scéně jen někdejší letní Pohár Intertoto. V něm se naposledy představilo před 18 lety.

Češi v Bělorusku

Brest v roce 2019 získal s českým trenérem Marcelem Ličkou premiérový běloruský titul. V minulé sezoně, která se hraje od jara do podzimu, obsadil čtvrtou příčku. Dinamo před Ličkou vedl i další český kouč Radoslav Látal.

Lokomotiv Plovdiv v uplynulém ročníku bulharské ligy skončil na druhém místě za Ludogorcem Razgrad.

Ve druhém předkole premiérového ročníku Evropské konferenční ligy nás čeká @FC Dynamo Brest 🇧🇾! První utkání odehrajeme v Doosan Areně.

#fcvp #UECL

13:54 – 16. 06. 2021

4 51

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme