Fotbalisté Viktorie Plzeň otočili odvetné utkání s Karabachem a zahrají si Ligu mistrů

Fotbalisté Plzně si počtvrté v historii zahrají skupinu Ligy mistrů. Úřadující čeští šampioni v domácí odvetě závěrečného play-off porazili Karabach 2:1 po obratu ve druhém poločase. Úvodní zápas v Baku skončil bezbrankovou remízou.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň (Aktualizováno: 23:29 23. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Viktorie Plzeň po postupu do závěrečného předkola Ligy mistrů

Fotbalisté Viktorie Plzeň po postupu do závěrečného předkola Ligy mistrů | Zdroj: Profimedia

Hosty na konci prvního poločasu poslal do vedení Filip Ozobič. V 58. minutě srovnal Jan Kopic a za čtvrt hodiny rozhodl střídající Jan Kliment. Západočeši neprohráli 31. soutěžní zápas po sobě.

Utkání FC Viktoria Plzeň - FK Karabach jsme sledovali ONLINE

Číst článek

Viktoria za postup do hlavní fáze elitní soutěže, kde už startovala v letech 2011, 2013 a 2018, dostane bonus 15,64 milionu eur (asi 386 milionů korun) plus další finance za desetiletý koeficient (pravděpodobně cca 28 milionů korun) a televizní práva.

Český zástupce bude v Champions League po třech letech, naposledy se v ní představila pražská Slavia. Losování skupin proběhne ve čtvrtek.

Domácího kapitána Hejdu, který nemohl nastoupit kvůli karetnímu trestu, na pozici stopera nahradil Jemelka. Na pravé straně obrany od začátku dostal šanci Holík.

Plzeňští začali aktivně a už ve druhé minutě Kalvach po odraženém míči minul branku. Karabach úvodní tlak ustál a začal také útočit. Po čtvrt hodině hry Zoubir zakončil individuální akci nepřesnou střelou.

Hosté ve 38. minutě otevřeli skóre. Kady z přímého kopu nacentroval do šestnáctky, Mosquera odvrátil míč jen k volnému Ozobičovi a ten přesnou ranou z voleje nedal brankáři Staňkovi šanci. Západočeši dohrávali úvodní poločas, který na rohové kopy ovládli 6:2, v útlumu. Žluté karty dostali záložník Sýkora i oba stopeři Jemelka s Pernicou.

Také do druhého dějství vstoupili lépe hráči Karabachu a Kadyho ránu vytáhl brankář Staněk, jenž v úvodním duelu předvedl několik výborných zákroků. Hostující hráči pak začali stále častěji polehávat na hřišti, takže z tribun se ozýval ohlušující pískot.

Vyrovnání skóre

Domácí jakoby zdržování Karabachu ještě víc nabudilo a v 58. minutě vyrovnali. Jemelka rozehrál přímý kop, vyběhnutý gólman Magomedalijev míč nejistě vyboxoval ke Kopicovi a ten trefil odkrytou branku.

Čtvrt hodiny nato Plzeňští otočili skóre. Holíkův přetažený centr vrátil do šestnáctky Mosquera a Kliment zblízka prostřelil Magomedalijeva.

Karabach si v závěru sice vytvořil tlak, ale plzeňská obrana si s ním poradila a hostům nenabídla větší šance na srovnání. České týmy tak neprohrály ani 12 pohárový souboj s ázerbájdžánskými soupeři.

Viktoria vyhrála šestý soutěžní zápas v sezoně 2:1. Západočeši od příchodu trenéra Bílka loni v květnu tímto výsledkem triumfovali už v 17. soutěžním duelu.

Odvetné utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Viktoria Plzeň - FK Karabach 2:1 (0:1)
Branky: 58. Kopic, 73. Kliment - 38. Ozobič. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares - Martins (video, všichni Portug.). ŽK: Pernica, Sýkora, Jemelka, Tijani, Kopic - Gugešašvili. Diváci: 10.963. První zápas: 0:0, postoupila Plzeň.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme