Plzeň se potřebuje dostat do pohárové Evropy, burcuje před soubojem v Helsinkách trenér Bílek

Fotbalisté Plzně ve středu jako první z českých zástupců vstoupí do nové sezony evropských pohárů. V úvodním zápase 2. předkola Ligy mistrů nastoupí na stadionu v Helsinkách proti domácímu HJK – nejúspěšnějšímu klubu finské historie.

Tento článek je více než rok starý.

Helsinky Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér Michal Bílek

Fotbalový trenér Michal Bílek | Foto: LEE SMITH | Zdroj: Reuters

Na stadion jednatřicetinásobného finského šampióna se vejde bezmála 11 tisíc lidí, i přes relativně nižší kapacitu ale domácí fanoušci umí na tribunách rozpoutat bouřlivou atmosféru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se hráči Viktorie Plzeň připravují na souboj v předkole Ligy mistrů s HJK Helsinki

HJK je pro Plzeň poměrně nevyzpytatelný soupeř, s přípravou na něj Viktorii pomáhal i záložník Petr Mareš z lotyšského klubu RFS Riga, který s Helsinkami vypadl v 1. předkole Ligy mistrů.

„Hrají takový ten nepříjemný styl na tři stopery vzadu. Osobně to moc rád nemám, ale tak to prostě je. Připravovali jsme se hodně intenzivně a myslím, že víme jak na ně,“ říká Radiožurnálu záložník Jan Kopic, jeden z nejzkušenějších fotbalistů Plzně.

Kádr HJK tvoří z velké části domácí hráči včetně bývalých finských reprezentantů Perparima Hetemaje s Jukkou Raitalou. Ke stěžejním oporám patří také brazilský křídelník Murilo, který gólem z přímého kopu v odvetě 2. předkola Ligy mistrů v Rize přispěl Helsinkám k postupu.

„Nejen, že rozehrává standartky, ale při samotné hře je velmi nebezpečný. jeho levá noha je vynikající. Musíme být u něj včas a nesmíme ho nechat centrovat, protože ty centry jsou opravdu kvalitní a má obrovskou kvalitu. Musíme si na něj dávat pozor,“ upozorňuje trenér Západočechů Michal Bílek.

Cesta k pohárům

Pro Plzeň je dvojzápas s Helsinkami mimořádně důležitý. Hlavní fázi evropských pohárů totiž nehrála už tři roky, a pokud by přes finského soupeře přešla, zajistila by si účast minimálně v základní skupině Evropské konferenční ligy.

„Jednoznačně to bereme tak, že Plzeň se potřebuje dostat do pohárové Evropy a všichni hráči si to uvědomují. Uděláme maximum proto, aby se to povedlo. Připravení jsme dobře, i v minulém ročníku v lize ukázal tým svoji kvalitu. Věřím, že v těch výkonech budeme pokračovat a pokud ano, tak i do evropských pohárů bychom se měli dostat,“ věří kouč Viktorie Michal Bílek.

Zápas Plzně v Helsinkách začíná ve středu v 18 hodin a server iROZHLAS.cz zprostředkuje podrobnou online reportáž. Na stanici Radiožurnál Sport je možné naladit přímý přenos.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme