Ideální varianta je dát brzký gól, přeje si trenér Bílek před odvetou Evropské konferenční ligy

Jestli chtějí postoupit, musí v odvetě smazat ztrátu 2:4 z úvodního zápasu. Fotbalisté Plzně nastoupí v kvalifikaci Evropské konferenční ligy proti velšskému The New Saints. A západočeský tým potřebuje změnit jednu svoji tradici této sezony – ještě nedokázal vyhrát o dva góly.

Tento článek je více než rok starý.

Plzeň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový trenér Michal Bílek

Trenér Plzně Michal Bílek | Foto: YIANNIS KOURTOGLOU | Zdroj: Reuters

Plzeňští fotbalisté vyhráli pět ze šesti soutěžních zápasů v této sezoně poměrem 2:1, ve čtvrtek večer by je ale takový výsledek zarmoutil, protože by znamenal vyřazení ve 3. předkole Evropské konferenční ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jako taktiku plánuje plzeňský trenér Michal Bílek na odvetné utkání překdkola Evropské konferenčíní ligy

„Ideální varianta je dát brzký gól, aby soupeř trochu znervózněl. O to se budeme snažit a od začátku budeme hrát nátlakově, protože není čas na velké čekání,“ řekl trenér Michal Bílek. Zvládnout chce především vstup do utkání.

Viktoria potřebuje každopádně odehrát proti The New Saints nejpovedenější zápas sezony – zatím totiž Západočeši ani jednou neudrželi čisté konto a ačkoli ze šesti soutěžních duelů pět vyhráli, pokaždé jen o gól poměrem 2:1.

„Samozřejmě v lize bychom za výsledek 2:1 byli rádi, ale teď víme, že to musí dopadnout jinak. I tam jsme měli utkání v režii, ale dělali jsme chyby. Toho se musíme vyvarovat a efektivita musí být lepší,“ řekl trenér Viktorie pro Radiožurnál.

O víkendu fotbalistům Viktorie v lize proti Slovácku chyběla přesnější muška, z 25 střeleckých pokusů vytěžili Plzeňané jen dvě trefy.

„Třeba v utkání ze Slováckem bylo střel a šancí hodně, ale branky jsme v uvozovkách dali pouze dvě. V tomhle musíme být lepší. Kvalita v pokutovém území musí být vyšší,“ přál by si šestapadesátiletý kouč.

Všechna utkání v této sezoně trenér Bílek začal se systémem hry na jediného útočníka, příchod druhého z dvojice Jean David Beaugel – Tomáš Chorý vždy znamenal oživení hry a často obrat v utkání. V odvetě s velšským týmem by tak Bílek mohl vsadit na hru na dva útočníky už od první minuty.

„Trochu se nabízí varianta se dvěma útočníky, ale zatím nejsem úplně rozhodnutý o sestavě, variant je víc. Ba Loua minulý zápas odehrál velmi slušně a je tam varianta i s Kayambou, tak uvidíme,“ uzavřel Bílek, který bude v odvetě postrádat kvůli zranění kapitána Lukáše Hejdu.

Duel mezi Viktorií a The New Saints začne v 19 hodin. Přímý přenos celého zápasu nabídne ze Štruncových sadů stanice Radiožurnál Sport.

Vladislav Janouškovec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme