Hodně nás to nabije energií, pochvaloval si vítězství v předkole Ligy mistrů trenér Plzně Bílek

Fotbalisté Plzně si vytvořili v kvalifikaci Ligy mistrů nadějnou pozici pro odvetu 3. předkola. V Kišiněvě vyhráli nad Šeriffem Tiraspol 2:1. A výkon i výsledek zase zapůsobí na tým jako další povzbuzení.

Tento článek je více než rok starý.

Tiraspol Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Bílek

Michal Bílek | Zdroj: Profimedia

Fotbalisté Plzně porazili v Kišiněvě Šeriff Tiraspol 2:1 a příští týden se pokusí úspěšně dokončit postup do závěrečného předkola Ligy mistrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak trenér Plzně Michal Bílek hodnotil utkání s Šerifem Tiraspol

„Nesmírně pozitivně, protože hráči zase přesvědčili, že s týmem, který má velké individuality, tak se s nimi dá hrát. To je pozitivní a hodně nás to nabije energií,“ vyprávěl spokojený trenér Michal Bílek, který plzeňský tým vlastně jenom chválil.

I když v jednu chvíli asi nejen jemu zatrnulo. Sýkora totiž zahrál rukou, domácí kopali penaltu, ve 36. minutě ji dali a vedli 1:0.

„V tu chvíli mě trochu mrzely situace v pokutovém území soupeře, které zaváněly gólem a byla škoda, že jsme nějakou neproměnili,“ litoval Michal Bílek.

Dvě penalty

Jenže brzy se zase mohl uklidnit, také Plzeň kopala penaltu a útočník Tomáš Chorý nezaváhal. Navíc předchozí vedení Šerifu Tiraspol plzeňské fotbalisty – i díky dobrému výkonu – nerozhodilo

„Do té doby nám utkání docela vycházelo. Cítili jsme se dobře a věděli jsme, že jak se nám podařilo držet balon a protočit Šeriff z jedné strany na druhou, tak se otevíraly okénka a občas se nám povedlo do nich dostat a vytvořit si brankovou příležitost. To nám dodalo sebevědomí a poté vstřelené brance jsme si víc věřili,“ popisoval záložník Pavel Bucha, který dal po přestávce vítězný gól.

„Buchy byl odměněn za svůj perfektní výkon gólem, který potřeboval,“ nešetřil dál chválou plzeňský trenér Michal Bílek, který by si to určitě rád zopakoval i příští týden po domácí odvetě.

Hlavně ale po postupu do závěrečné části kvalifikace Ligy mistrů, kde by Viktoria narazila buď na Karabach nebo Ferencvaros Budapešť.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme