Messi, Ronaldo, Lewandowski. Ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa získá jeden z hvězdné trojice

O cenu Best pro nejlepšího fotbalistu světa podle FIFA se ucházejí Cristiano Ronaldo z Juventusu Turín, loňský držitel ocenění Lionel Messi z Barcelony a Robert Lewandowski z Bayernu Mnichov. Složení finálové trojice zveřejnila Mezinárodní fotbalové federace FIFA, vítěz bude oznámen 17. prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Curych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi

Lionel Messi | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Původně měly být trofeje předány v září stejně jako loni na galavečeru v Miláně. Kvůli pandemii koronaviru byl ale ceremoniál odložen a uskuteční se jen virtuálně.

Všechno, nebo nic. V Belgii se zrodila ofenzivní mašina, Beerschot se prostřílel z páté ligy až na vrchol

Číst článek

Lewandowski v minulém ročníku pomohl Bayernu vyhrát Ligu mistrů, německou nejvyšší soutěž i domácí pohár. Dvaatřicetiletý polský útočník navíc byl ve všech třech soutěžích nejlepším střelcem. V této sezoně už pomohl bavorskému celku k zisku německého Superpoháru a Superpoháru UEFA.

Za ročník 2019/20 se v říjnu poprvé v kariéře dočkal ocenění pro nejlepšího fotbalistu Evropy v anketě Evropské fotbalové unie UEFA.

FIFA Best bude letos hlavní světovou fotbalovou cenou, protože kvůli atypické sezoně se už v létě rozhodl časopis France Football poprvé od roku 1956 neudělit prestižní Zlatý míč. Hvězdy roku volí kapitáni a trenéři reprezentačních mužstev, fanoušci a zástupci médií.

Na ocenění pro nejlepšího trenéra aspirují loňský vítěz Jürgen Klopp z Liverpoolu, Marcelo Bielsa z Leedsu a Hans-Dieter Flick z Bayernu. Z brankářů jsou v nominaci obhájce loňského ocenění Alisson Becker z Liverpoolu, Manuel Neuer z Bayernu a Jan Oblak z Atlética Madrid.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme