Šéf palestinské fotbalu nesmí rok zastávat žádnou funkci, vyzýval k pálení dresu Lionela Messiho

Šéf palestinského fotbalu Džibril Radžúb nesmí rok zastávat žádnou fotbalovou funkci. Mezinárodní federace FIFA ho potrestala za to, že v červnu vyzval fanoušky, aby v případě přípravného utkání Argentiny s Izraelem v Jeruzalémě spálili dresy a plakáty Lionela Messiho. Argentinci následně kvůli obavám o bezpečí hráčů plánovanou generálku na světový šampionát v Rusku zrušili.

Curych Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lionel Messi

Lionel Messi | Zdroj: Reuters

Radžúb protestoval proti tomu, že Izraelci přesunuli atraktivní duel s vicemistry světa z roku 2014 z Haify do Jeruzaléma. Palestinci, kteří si Jeruzalém rovněž nárokují jako své hlavní město, to označili za provokaci.

Messi, Ronaldo nebo Salah. UEFA zveřejnila nominace na nejlepší hráče uplynulého ročníku Ligy mistrů

Číst článek

Disciplinární komise FIFA uložila Radžúbovi za podněcování k nenávisti a násilí kromě ročního zákazu činnosti také pokutu 20.000 švýcarských franků (450.000 korun).

Na Radžúbovo jednání si v červnu stěžoval u FIFA izraelský svaz. Podle izraelské ministryně sportu a kultury Miri Regevové dokonce argentinským hráčům a jejich rodinám chodily na mobilní telefony výhrůžky a fotky mrtvých dětí.

Radžúb se dlouhodobě snaží dostat do vedoucích pozic v Mezinárodní fotbalové asociaci a do Mezinárodního olympijského výboru, aby mohl uvalit sankcena Izrael, který podle jeho slov brání některým palestinským sportovcům vycestovat.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme