FIFA vyhlasí nejlepšího fotbalistu uplynulé sezony. V nejlepší trojici jsou Ronaldo, Salah a Modrič

Poprvé od roku 2006 se do finálové trojice ankety o nejlepšího fotbalistu světa podle FIFA nedostal Lionel Messi. Jeho velký rival Cristiano Ronaldo naopak šanci na vítězství má. Soupeři mu budou jeho bývalý kolega z Realu Madrid Luka Mudrič a útočník Mohamed Salah.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cristiano Ronaldo letos dovedl už svůj bývalý klub Real Madrid k titulu v Lize mistrů a v prestižní soutěži dal už svůj 120. gól.

Červená pro Ronalda. Hvězdu Juventusu na cestě ze hřiště utěšoval i Pavel Nedvěd

Číst článek

Více branek než útočník Juventusu zvládlo dát jen devět klubů v Lize mistrů. Proto také Ronaldo v anketě FIFA o nejlepšího hráče roku útočí na rekordní šestý triumf, kterým by odskočil i rivalovi Messimu.

Lionel Messi se do závěrečné nominace nedostal zřejmě kvůli neúspěchu na světovému šampionátu, kde argentinský celek skončil po nepřesvědčivých výkonech už v osmifinále.

Naopak se Argentinci dařilo v klubu, kdy vyhrál s Barcelonou španělskou ligu a dal více gólů než kdokoliv z finalistů. Jeho letošní statistiky působí až hokejově, 39 zápasů, 35 gólů, 18 asistencí.

Ani Ronaldo nebo Salah. Nejlepším fotbalistou roku UEFA se stal Chorvat Modrić

Číst článek

To Luka Modrič zvládl svůj tým dostat až do finále mistrovství. V porovnání střelecké formy nevychází Modrič lépe, když stihl za 37 utkání jen 3 góly a 8 asistencí.

„Mistrovství světa bylo ten ukazatel. Pro mě je Luka Modrič na základě mistrovství světa vítězem v této anketě,“ říká pro Radiožurnál František Straka k záložníkovi Realu Madrid, který letos už zvítězil i v anketě UEFA o nejlepšího hráče Evropy.

Posledním nominovaným je Mohamed Salah, který vytvořil s 32 góly rekord Premier League a Liverpoolu pomohl do finále Ligy mistrů. V něm si ale zranil rameno a vlastně podobně jako Messi, také egyptský útočník zůstal na mistrovství světa za očekáváním.

Marek Augustin, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme