Real slaví třetí titul v Lize mistrů v řadě, ve finále porazil Liverpool 3:1

Real Madrid je potřetí za sebou šampionem Ligy mistrů. Klub z hlavního města Španělska si ve finále poradil s Liverpoolem 3:1. Rozhodující gól vstřelil výstavními nůžkami Gareth Bale, zbylé dvě branky padly po chybách liverpoolského brankáře Kariuse.

Tento článek je více než rok starý.

Kyjev (Aktualizováno: 22:39 26. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Realu s trofejí pro vítěze Ligy mistrů.

Hráči Realu s trofejí pro vítěze Ligy mistrů. | Foto: Andrew Boyers | Zdroj: Reuters

Na začátku utkání byl o něco aktivnější Liverpool, jeho hráči napadali rozehrávku Realu a nebezpečně kombinovali na útočné polovině. Real poprvé zahrozil až v 15. minutě, kdy pálil těsně nad po průniku do vápna Cristiano Ronlado. Pak mírnou převahu přetavil v šanci i Liverpool, ale brankář Keylor Navas si se střelou Alexandera-Arnolda poradil.

Jenže potom přišel jeden z rozhodujících momentů celého finále. Mohamed Salah, největší hvězda Liverpoolu, po souboji s obráncem Ramosem nepříjemně spadl na rameno a i když to chvíli vypadalo, že bude pokračovat, nakonec musel střídat. O chvíli později přišel o jednoho hráče i Real, když se zranil obránce Daniel Carvajal.

Anglickému týmu jako by se Salahem odešlo i sebevědomí a iniciativu čím dál tím víc přebíral madridský klub. Změna obrázku hry vyvrcholila ve 43. minutě, kdy rozvlnil síť Karim Benzema, jenže sudí gól neuznali kvůli ofsajdu.

Další obrovskou šanci měl Real krátce po změně stran, jenže Isco po Lallanově chybě napálil míč jen do břevna. O tři minuty později už to Realu vyšlo, ale o žádnou fotbalovou parádu se v žádném případě nejednalo. Brankář Karius si v pohodě došel pro nákop do vápna, jenže pak míč nepochopitelně hodil přímo na nohu napadajícího Karima Benzemy, od kterého se míč odrazil přímo do odkryté brány.

Souboj Ronalda se Salahem. Dva z nejlepších fotbalových útočníků světa se utkají ve finále Ligy mistrů

Číst článek

Kuriózní gól ale Liverpool nesrazil a brzy bylo srovnáno. James Milner rozehrál rohový kop, po němž dorazil míč do sítě Sadio Mané. Jenže Real si vzal vedení zpět a tentokrát to byla trefa z kategorie zázračných. Marcelo nacentroval do vápna, kde se do vzduchu pověsil Gareth Bale a nádhernými nůžkami poslal míč do šibenice.

V 70. mohl opět vyrovnat Mané, ale jeho pokus skončil na tyči. Naopak o třináct minut později zasadil svému soupeři definitivní KO svým druhým gólem Gareth Bale. A opět se na tom výrazně podepsal chybující brankář Karius, kterému propadla za záda přímo na něj mířící střela z velké dálky.

Další góly už nepadly, a tak Real slaví zisk třetího titulu z Ligy mistrů v řadě. Trenérovi Realu Zinedinu Zidanovi se navíc podařilo jako prvnímu člověku v historii vyhrát Ligu mistrů v pozici hráče i trenéra.

Finálové utkání fotbalové Ligy mistrů v Kyjevě:
Real Madrid - FC Liverpool 3:1 (0:0)
Branky: 64. a 83. Bale, 51. Benzema - 55. Mané. Rozhodčí: Mažič - Ristič, Djurdjevič (všichni Srb.). ŽK: Mané (Liverpool). Diváci: 63.000.

Sestavy:
Real: Navas - Carvajal (37. Nacho), Varane, Ramos, Marcelo - Modrič, Casemiro, Kroos - Isco (61. Bale) - Benzema (89. Asensio), Ronaldo. Trenér: Zidane.
Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Milner (83. Can), Henderson, Wijnaldum - Salah (30. Lallana), Firmino, Mané. Trenér: Klopp.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme