Finále poháru mezi PAOK Soluň a AEK Atény bude pískat Španěl. Zápas rivalů v březnu ukončil incident s pistolí

Sobotní finále Řeckého poháru mezi rivaly AEK Atény a PAOK Soluň bude řídit zahraniční sudí. Řecká fotbalová federace se po skandálním březnovém utkání mezi těmito dvěma celky v lize rozhodla využít arbitry ze Španělska v čele s hlavním Davidem Fernándezem Borbalánem.

Tento článek je více než rok starý.

Atény Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Savvidis, majitel PAOKu, vkráčel na hřiště s pistolí u pasu

Ivan Savvidis, majitel PAOKu, vkráčel na hřiště s pistolí u pasu | Zdroj: Reuters

Ligový duel mezi AEK a PAOK zůstal před dvěma měsíci nedohrán. Po kontroverzním verdiktu rozhodčího vběhl tehdy na hřiště spolu s bodyguardy majitel PAOK Ivan Savvidis, jenž měl dokonce v pouzdře u pasu pistoli.

Kvůli skandálu byla domácí soutěž na více než dva týdny přerušena a národní svaz si vysloužil důrazné varování před dalšími excesy od světové federace FIFA.

Stejné kluby se střetly v pohárovém finále už loni a před zápasem i po něm došlo mezi fanoušky k několika násilným střetům.

Čtyřiačtyřicetiletý Fernández Borbalán, jenž bude utkání řídit se svými krajany na čarách, působí 14 let ve španělské lize a od roku 2010 je mezinárodním rozhodčím. V „cizích službách“ nebude poprvé, před třemi lety pískal klíčový zápas v závěru české ligy mezi pražskou Spartou a Plzní.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme