Fotbalová Dukla čelí podezření z ovlivňování zápasů, dopustit se ho měl bývalý funkcionář Šrámek

Fotbalová Dukla Praha čelí podezření, že se prostřednictvím svého bývalého funkcionáře Michala Šrámka pokusila na podzim roku 2018 ovlivnit tři ligová utkání. S aktuálně druholigovým klubem ve čtvrtek zahájila řízení etická komise Fotbalové asociace ČR, která o tom informovala v komuniké.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 18:38 25. 8. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Šrámek na snímku z roku 2014

Michal Šrámek na snímku z roku 2014 | Zdroj: Profimedia

Někdejší výkonný ředitel Šrámek, jenž ve vedení Dukly skončil v květnu 2019 po sestupu z nejvyšší soutěže, mohl podle komise ovlivnit regulérnost utkání s Libercem a na Slovácku.

‚Není tam někde nějaká dvacka?‘ Odposlechy zachytily, jak Pelta lobboval za Nejedlého

Číst článek

Navíc čelí podezření, že mezitím při duelu v Mladé Boleslavi požadoval žluté karty pro hráče svého týmu.

Nad Libercem Dukla v září 2018 zvítězila 2:0, v Mladé Boleslavi v listopadu remizovala bez branek a na Slovácku v prosinci téhož roku prohrála 0:1.

Pražané následně v této sezoně obsadili poslední místo v tabulce, z první ligy sestoupili a od té doby hrají druhou nejvyšší soutěž. Ve vedení klubu z Julisky aktuálně působí ve stejné roli syn Michala Šrámka David.

Etická komise uvedla, že se případem bude zabývat na svém zasedání 15. září v Praze.

Komise aktuálně řeší dozvuky kauzy kolem bývalého místopředsedy FAČR Romana Berbra. V aféře už potrestala několik lidí a vloni v prosinci vyloučila z třetí ligy Vyšehrad, kde působil další z aktérů kauzy funkcionář Roman Rogoz.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme