Fotbalisté Jablonec své druhé utkání v Konferenční lize nezvládli, na půdě Alkmaaru prohráli 0:1

Fotbalisté Jablonce ve druhém utkání skupiny D Evropské konferenční ligy prohráli 0:1 v Alkmaaru a nenavázali na úvodní domácí vítězství 1:0 nad Kluží. Zápas rozhodl v 53. minutě Albert Gudmundsson.

Tento článek je více než rok starý.

Alkmaar (Nizozemsko) (Aktualizováno: 21:46 30. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté nizozemského Alkmaaru porazili v Evropské konferenční lize Jablonec

Fotbalisté nizozemského Alkmaaru porazili v Evropské konferenční lize Jablonec | Zdroj: Reuters

Svěřenci trenéra Petra Rady klesli na druhé místo tabulky o bod za čtvrtečního nizozemského soupeře. Třetí jsou se dvěma body dánští Randers po remíze 1:1 v Kluži. Rumunskému týmu s bodem patří poslední příčka.

Fotbalisté Sparty porazili v Evropské lize Rangers 1:0, hostující Kamara viděl červenou kartu

Číst článek

Severočeši třetí duel ve skupině Konferenční ligy sehrají ve čtvrtek 21. října doma proti Randers.

Jablonečtí nastoupili v tradiční základní sestavě, jedinou výjimkou byla pozice hrotového útočníka, kde zraněného Doležala zastoupil Čvančara. Ten se v páté minutě dostal do první slibné šance, ale po náběhu za obranu křížnou střelou těsně minul.

Hosté byli i poté nečekaně aktivnějším týmem. Čvančara ve 28. minutě hlavičkoval do náručí gólmana Vindahla. Nizozemští favorité, kteří před deseti lety na úvod 3. předkola Evropské ligy doma porazili Jablonec 2:0, za první poločas brankáře Hanuše vůbec neohrozili.

O přestávce musel odstoupit ze hry aktivní Čvančara kvůli podezření na otřes mozku po souboji s Vindahlem. Jednadvacetiletého útočníka nahradil Nešpor.

Domácí udeřili

Alkmaar v 53. minutě z první větší příležitosti otevřel skóre. Nabíhající Wijndal v šestnáctce našel volného Gudmundssona a islandský útočník snadno zakončil do odkryté branky.

Domácí poté začali dominovat. Karlsson z dálky přestřelil, po hodině hry Hanuš vytáhnul Gudmundssonovu ránu na roh. Jablonečtí v 64. minutě mohli vyrovnat. Chatzidiakose od vlastního gólu zachránilo břevno a s dorážkou v ideální pozici si neporadil Nešpor.

Severočeši zase měli štěstí v 80. minutě, kdy Gudmundsson zblízka napálil tyčku. Jablonečtí už se do závěrečného tlaku nedostali a zopakovali výsledek z nedělního ligového podještědského derby s Libercem. Radovi svěřenci venku v pohárech prohráli pátý z posledních šesti zápasů.

Utkání 2. kola skupiny D fotbalové Evropské konferenční ligy:

AZ Alkmaar - FK Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 53. Gudmundsson. Rozhodčí: Obrenovič - Praprotnik, Kordež (všichni Slovin.). ŽK: Chatzidiakos - Pilař, Nešpor, Krob.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme