Jablonec má první bod v Evropské lize, s Dynamem Kyjev vydřel remízu 2:2

Fotbalisté Jablonce získali první bod v Evropské lize. Při domácí premiéře ve skupinové fázi sice rychle prohrávali s Dynamem Kyjev 0:2, přesto dokázali vyrovnat. Remízu 2:2 zařídil 10 minut před koncem Michal Trávník.

Jablonec (Aktualizováno: 22:51 4. 10. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyrovnávací gól Jablonce

Vyrovnávací gól Jablonce | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

V Rennes přišli fotbalisté Jablonce o bod v nastavení, při premiéře v domácím prostředí sice prohrávali 0:2, ale nepříznivý stav dokázali stáhnout.  

Petrohrad - Slavia 1:0. Sešívaní spálili obrovské šance, Zenit rozhodl z první střely na bránu

Číst článek

První gól přišel už v osmé minutě, když obránce Severočech David Lischka nepokryl náběh Viktora Cygankova, který tváří v tvář gólmanovi Hrubému otevřel skóre. Černé minuty jabloneckého stopera pokračovaly, když o chvíli později namazal Garmašovi, který střelou k tyči zvýšil.

Jabloneckým dlouho trvalo, než se dostali do zápasu. První šanci měl po dvaceti minutách Chramosta, kterému chybělo jen pár centimetrů k Hübschmanovu střílenému centru, ve 33. minutě už se ale domácí fanoušci radovali, když se centr po rohovém kopu dostal až k Davidu Hovorkovi, který snížil.

Po změně stran se zelenobílí tlačili za vyrovnáním. Šanci odčinit své chyby měl Lischka, jenže hlavičkoval těsně vedle, Trávník zase po hodině hry střílel nad branku gólmana Bojka.

Přesto se Jablonec dočkal. V 81. minutě předvedla lacinou ztrátu obranná řada Dynama, Masopust si narazil míč s Ikaunieksem a přesným centrem našel Michala Trávníka, který se štěstím vyrovnal na konečných 2:2.

Ve druhém zápase skupiny K porazila Astana Rennes bez Tomáš Koubka 2:0 a vede se čtyřmi body, Rennes je druhé se třemi, Dynamo Kyjev třetí se dvěma body za dvě remízy a pořadí uzavírá jednobodový Jablonec. 

Je to tam! První bod v Evropské lize UEFA je doma! #vprvnilinii #UEL

22:50 – 04. 10. 2018

8 33

Utkání 2. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:
FK Jablonec - Dynamo Kyjev 2:2 (1:2)
Branky: 33. Hovorka, 80. Trávník - 8. Cygankov, 15. Garmaš. Rozhodčí: Delferiére - De Neve, De Weirdt (všichni Belg.). ŽK: Holeš, Považanec - Morozjuk, Bujalskij, Pivarič.

And breathe 😮

41 goals, many sensational 🔥

What a night in the #UEL 😍

23:01 – 04. 10. 2018

292 1113

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme