V Jablonci se obávají nízké návštěvy. ‚Astana je lepší než Rennes,‘ lákají diváky

Jablonecké fotbalisty čeká třetí zápas v základní skupině Evropské ligy. Na sever Čech přijede čtyřnásobný kazašský šampion z Astany, na první pohled nepříliš atraktivní soupeř.

Jablonec Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Jablonce nastoupí proti Astaně, akorát se bojí malé návštěvy

Fotbalisté Jablonce nastoupí proti Astaně, akorát se bojí malé návštěvy | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Pro fanoušky byl na severu Čech tahákem start kyjevského Dynama, zájem bude i o poslední domácí duel proti Rennes. Otázkou ovšem je, jak se ochozy zaplní při večerním duelu s Astanou. 

Se Slavií znovu trénují dva klíčoví útočníci, blíž je návrat Tecla

Číst článek

„Lidi to spíš berou podle atraktivity, než aby se podívali, že vlastně vedou tabulku. Co slýchám v okolí, tak Astana není úplně atraktivní soupeř,“ říká na Radiožurnálu jablonecký útočník Jan Chramosta.

„Byl bych rád, aby si našlo cestu stejně lidí jako s Kyjevem, i když tam bylo hodně fanoušků Dynama,“ ví útočník Jablonce.

Astana není na evropské scéně žádným nováčkem, v roce 2015 si zahrála Ligu mistrů, bohaté zkušenosti má také z Evropské ligy. Čtyřnásobný kazašský šampion loni na úkor pražské Slavie postoupil do vyřazovacích bojů, kde nakonec nestačil na Sporting Lisabon.

„Celý klub dělá maximum, aby dostal fanoušky na stadion, ale nemůžeme udělat nic s tím, že si lidi myslí, že nejsou tak atraktivní jako Rennes. Doma je i porazili, tak jsou možná lepší než Rennes,“ domnívá se kapitán Tomáš Hübschman.

'Kdo má fotbal rád, přijde'

Pro Jablonec je to klíčový zápas základní skupiny. Po porážce 1:2 v Rennes a remíze 2:2 s Dynamem Kyjev jsou Severočeši na posledním místě tabulky a potřebují zvítězit, aby si zachovali šance na postup do další fáze soutěže.

Právě fanoušci v boji o premiérovou výhru mohou sehrát důležitou roli. „Na severu je to složitější, v 9 hodin večer je to pro diváka hodně těžké, ale pořád říkám, že jestli má někdo fotbal rád, tak na fotbal přijde, ať se hraje o půlnoci, nebo v poledne,“ dodal před konfrontací s Astanou trenér Petr Rada.

Zápas začne v jedenadvacet hodin a Radiožurnál nabídne přímý přenos celého duelu.

Zápas je tady! 💪⚽💚 Dnes se na Střelnici utkáme v Evropské lize s Astanou! #vprvnilinii #UEL

09:26 – 25. 10. 2018

1 8

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme