Fotbalisté Pardubic se rozešli s Příbramí bez branek a udrželi se v lize, zachránil se i Zlín

Fotbalisté Pardubic a Zlína se po bezbrankových remízách v odvetách baráže udrželi v první lize. Východočeši hráli nerozhodně s Příbramí a příslušnost mezi elitou uhájili díky úvodnímu venkovnímu vítězství 2:0. „Ševcům“ stačila v odvetě v Drnovicích proti Vyškovu rovněž remíza 0:0 po domácí výhře 1:0.

Pardubice (Aktualizováno: 21:04 4. 6. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Pardubic remizovali v domácí odvetě baráže o první ligu s Příbramí bez branek a udrželi se v nejvyšší soutěži

Fotbalisté Pardubic remizovali v domácí odvetě baráže o první ligu s Příbramí bez branek a udrželi se v nejvyšší soutěži | Zdroj: Profimedia

Pardubičtí si odvetu s vědomím dvougólového náskoku z Příbrami s přehledem pohlídali a třetí celek druhé nejvyšší soutěže nepustili do šance. Východočeši odvrátili hrozbu pádu z ligy, kde po historickém postupu mezi elitu působí nepřetržitě od sezony 2020/21.

Bývalý reprezentant Gebre Selassie končí kariéru. Devět let strávil v Bundeslize, v Česku vyhrál tři tituly

Číst článek

Příbram v baráži tentokrát neuspěla na rozdíl od ročníku 2018/19, kdy proti Brnu uhájila prvoligovou příslušnost. Středočeši na vysněný návrat mezi elitu po dvou letech nedosáhli.

Slaví i Zlín

Také Zlín odvetu většinu času kontroloval a v závěru dokonce dostal míč do sítě, branka střídajícího Vukadina Vukadinoviče ale kvůli ruce na začátku akce nakonec neplatila. Patnáctý tým ligové tabulky popáté za sebou neprohrál a odvrátil hrozbu prvního sestupu od roku 2009.

„Ševci“ venku podruhé po sobě remizovali 0:0, před týdnem v závěru nadstavby se díky tomu vyhnuli v Brně přímému sestupu. Vyškov coby druhý tým druholigové sezony naopak na premiérový posun mezi elitu nedosáhl.

Baráž se v samostatné historii uskutečnila teprve potřetí a znovu v ní byly stoprocentně úspěšné celky z nejvyšší soutěže. Vloni uhájily prvoligovou příslušnost Teplice a Bohemians 1905, v roce 2019 Karviná a Příbram. Z nejvyšší soutěže po této sezoně sestoupila pouze Zbrojovka Brno, kterou nahradí Karviná.

Baráž o první fotbalovou ligu - odvetné utkání:

FK Pardubice - Viagem Příbram 0:0
Rozhodčí: Zelinka - Váňa, Hurych - Szikszay (video). ŽK: Pikul (Pardubice). Diváci: 4350. První zápas: 2:0, Pardubice se udržely v první lize.

MFK Vyškov - Trinity Zlín 0:0
Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Hájek - Orel (video). ŽK: Srubek, Dweh - Dostál. Diváci: 4500. První zápas: 0:1, Zlín se udržel v první lize.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme