Fotbalisté Teplic i Bohemians zvládli odvetná utkání a udrželi se v nejvyšší domácí soutěži

Fotbalisté Bohemians 1905 a Teplic se udrželi v první lize. „Klokani“ si v barážovém dvojzápase poradili s Opavou, Severočeši uspěli s dalším soupeřem z druhé nejvyšší soutěže Vlašimí. Pražští Bohemians na svém stadionu zvítězili 2:0 a navázali na čtvrteční výhru 1:0 z Opavy. Teplicím po domácím triumfu 3:0 stačila v odvetě ve Vlašimi remíza 2:2.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Teplic se radují z udržení v první lize

Hráči Teplic se radují z udržení v první lize | Foto: Michaela Říhová | Zdroj: ČTK

Bohemians, kteří jsou účastníky první ligy nepřetržitě od sezony 2013/14, v Ďolíčku otevřeli skóre v 17. minutě zásluhou Daniela Köstla. Po změně stran přidal pojistku Jan Chramosta. Slezané tak na rychlý návrat do nejvyšší soutěže po loňském sestupu nedosáhli.

‚Nadšení, emoce, slzy, radost.‘ Slovácko slaví po triumfu v poháru největší úspěch v klubové historii

Číst článek

Vlašim doma dvakrát vedla po gólech Václava Svobody a Tomáše Zlatohlávka, hosté ale pokaždé dokázali vyrovnat.

Prosadili se Jakub Mareš a v úvodu druhé půle střídající Václav Sejk. Tepličtí odvrátili hrozbu sestupu z první ligy, kde působí nepřetržitě od ročníku 1996/97. Středočeši naopak dál čekají na premiérový postup mezi elitu.

Baráž o nejvyšší soutěž se hrála v samostatné historii teprve podruhé a vrátila se po třech letech. Předloni ji vedení profesionálních soutěží kvůli koronaviru v opavském mužstvu zrušilo a před rokem se nehrála vzhledem k rekordnímu počtu 18 účastníků první ligy.

Také v premiérové baráži v roce 2019 uspěly oba prvoligové celky. Karviná tehdy zdolala Jihlavu a Příbram předčila Brno. Zbrojovka si letos vybojovala návrat do nejvyšší soutěže jako vítěz druhé ligy.

Baráž o první fotbalovou ligu - odvetné utkání:

Bohemians Praha 1905 - SFC Opava 2:0 (1:0)
Branky: 17. Köstl, 68. Chramosta. Rozhodčí: Zelinka - Hájek, Caletka - Ondráš (video). ŽK: Hronek, Bartek (oba Bohemians). Diváci: 6095. První zápas: 1:0, Bohemians se udrželi v první lize.

Sellier & Bellot Vlašim - FK Teplice 2:2 (2:1)
Branky: 33. Svoboda, 39. Zlatohlávek - 36. Mareš, 49. Sejk. Rozhodčí: Szikszay - Nádvorník, Volf - Klíma (video). ŽK: Zlatohlávek, Solomon - Mareš, Tijani, Hyčka, Vondrášek. Diváci: 1316. První zápas: 0:3, Teplice se udržely v první lize.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme