Teplice už mají náhradu za Jarošíka. Severočechy se pokusí nastartovat trenér Frťala

Vedení fotbalových Teplic se po neuspokojivých výkonech a výsledcích z úvodu jarní části soutěže rozhodlo ke změně trenéra. Jiřího Jarošíka v pozici hlavního kouče střídá Zdenko Frťala. Dosavadní šéftrenér klubové akademie se pokusí nastartovat trápící se tým. Teplice mají po dvaadvaceti odehraných kolech na poslední Zlín pouhý dvoubodový náskok.

Teplice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdenko Frťala vystřídal na lavičce Teplic Jiřího Jarošíka

Zdenko Frťala vystřídal na lavičce Teplic Jiřího Jarošíka | Foto: Barbora Reichová | Zdroj: Profimedia

„Už jsem třikrát z určitých důvodů nabídku Teplic odmítl, takže ono to mělo nějaký vývoj,“ přiznal Frťala, že už v minulosti o jeho trenérské služby teplický klub stál.

Prostředí klubu dvaapadesátiletý kouč dobře zná, protože působil u mládeže a v roce 2010 i jako asistent hlavního trenéra. Během aktivní kariéry odehrál za FK Teplice sedm sezon v letech 1996-2003.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si nového kouče FK Teplice Zdenko Frťalu

„Tým mám načtený, protože jsem viděl hodně zápasů, ale nevím, jak funguje kabina a jaká je hierarchie v týmu. Budu to chtít rychle načíst a některé věci se budu snažit změnit. Je to práce všech v klubu, protože věci se nezmění hned příchodem nového trenéra nebo lidí kolem něj. S hráči si promluvím, určitě chci zanechat, co fungovalo, ale mám představu, kde bude potřeba něco změnit,“ přibližuje nový šéf lavičky Severočechů.

Zlepšit bude chtít Frťala hlavně obrannou činnost. Teplice totiž v dosavadních dvaadvaceti odehraných kolech první ligy inkasovaly třiapadesát gólů. Na jaře vybojovaly pouze jeden bod ze šesti zápasů.

„Chci u hráčů nastavit už od tréninků to, aby si uvědomili, že dělají profesi, za kterou by měli být rádi. Děláme povolání, které nás určitě baví. Porážky a vítězství jsou součást toho. Aktuálně se nedaří, to neznamená, že budeme skleslí a odevzdaní,“ řekl nový kouč Teplic.

Severočeši se v tabulce na jaře propadli na čtrnácté místo a na poslední Zlín mají jen dvoubodový náskok.

„Reálně jsme namočení v boji o záchranu. Všude, kde jsem působil, tak jsem si zakládal na tom, že je potřeba upřímnost a otevřenost. Bez tréninkového zaujetí nelze počítat, že hráči najednou předvedou exkluzivní výkon. Vše bude záležet na tom, jak budeme dodržovat zásady a pravidla. Nemůžu lidem slíbit, že najednou budeme hrát jak Barcelona. To vůbec ne. Prioritou pro mě je, aby hráči na hřišti nechali všechno,“ prohlásil Frťala.   

David Kalvas, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme