'Formuli 1 s vytuněnou škodovkou nevyhrajete.' Fotbalisté Zlína v Moskvě vyhlíželi konec

Na stadion Lokomotivu Moskva teď fotbalisté Zlína rádi vzpomínat nebudou. V Evropské lize chtěli domácího favorita potrápit, jenže už po 17 minutách bylo skoro jisté, že plán nevyjde. Ruský tým totiž třikrát skóroval.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlín prohrála v Moskvě 0:3

Zlín prohrála v Moskvě 0:3 | Foto: AP/Ivan Sekretarev | Zdroj: ČTK

„Abych byl upřímný, už jsem chtěl konec zápasu. Ten vstup pro nás byl naprosto otřesný. V kabině si říkáme, že budeme hrát jednoduše a oni nám v první minutě dají gól z penalty, to je prostě zásah,“ řekl Radiožurnálu po zápase v Moskvě záložník Zlína Vladimír Holzer.

Slavia remizovala v Astaně 1:1, Plzeň porazila Beer Ševu, Zlín schytal hattrick za 17 minut

Číst článek

Ze zápasu s Lokomotivem neuběhla ani minuta a Gajić fauloval v pokutovém území. Manuel Fernandes proměnil nařízenou penaltu a aby toho nebylo dost, během dalších šestnácti minut zkompletoval nejrychlejší hattrick Evropské ligy.

„Na evropské scéně jsme nováček a nejsme tak kvalitní, abychom takové zápasy pak mohli ještě otáčet,“ smutně připustil Holzer.

On a jeho spoluhráči se nevzdali a bojovali, V uvolněnějším pokračování zápasu si vytvořili i velké šance. Jenže Holzer, Ekpai ani Gajić z přímého kopu premiérový gól Valachů v Evropské lize nedali.

„Formuli 1 s vytuněnou škodovkou nevyhrajete. Můžete vyhrát jeden z pěti tisíc startů, když se všichni vybourají nebo budou mít technické problémy a odstoupí. A to je náš případ,“ uznal po zápase trenér Zlína Bohumil Páník.

Zkušeností, jak se hraje fotbal na evropské úrovni, ale nabrali zlínští v Moskvě dost. A čekají je ještě minimálně čtyři zápasy v mezinárodní konkurenci.

„Vím, jaká je kvalita hráčů a teď přišla ještě větší. Nebuďme naivní. Pracujeme po krůčkách, ale přes noc nic neuděláme,“ dodal Páník.

Ševce čeká další zápas v Evropské lize 19. října, kdy v Olomouci přivítají FC Kodaň, aktuálně se musí soustředit na Baník, kde hrají už v neděli.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme